Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Njurmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 7:30 - 14:45
fredag 7:30 - 13:45

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 13:30

Besöksadress

Vita stråket 12
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 1

Vägbeskrivning

Njurmottagningen ligger mittemot "Droppen blodgivning" på Sahlgrenska Universitetssjukhus, en grå paviljong 1 trappa upp (Hiss finns).

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Njurmottagning
Vita Stråket 12, plan 1
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig med medicinsk njursjukdom. Vi tar emot dig som har lätt njurpåverkan, avancerad njursvikt eller dig som genomgått en njurtransplantation. Vi gör också njurdonationsutredningar.

Söka vård hos oss

På grund av det rådande virusläget kommer Njurmedicin att se över sina rutiner.

Som njursjuk och njurtransplanterad tillhör man riskgruppen. Extra noga hygienrutiner gäller. Följ folkhälsomyndigheternas råd.

De besök som redan är bokade kommer ses över och patienter kontaktas. Många besök kan göras om till telefonsamtal och en del besök behöver ske på plats.

Vid allmänna frågor ring 113 13, vid symtom ring 1177.

Vid specifika frågor kontakta Njurmottagningen per telefon 031-342 85 80 eller via e-tjänsten 1177.se

När du söker vård hos oss behöver vi veta vilka besvär du har. Den informationen kan vi få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan mottagning skriver en remiss till oss.

Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Till dig som är transplanterad

Följande text har vi fått ta del av från verksamhetscheferna vid Sveriges fyra transplantationscentrum som kan agera riktlinje för dig som är transplanterad. 

”Preliminär erfarenhet från Italien och Kina talar inte för att transplanterade patienter drabbas värre än icke transplanterade av COVID-19-infektion. Trots det vill vi uppmana till försiktighet och att man ska undvika alla icke nödvändiga kontakter och helst sätta sig själv i karantän i hemmet. Om man kan jobba hemifrån eller med minimal kontakt med andra människor är det OK, men om det inte går att undvika mycket kontakter i arbetet så föreslår vi att du håller dig hemma. 

Undvik att besöka sjukhus om möjligt! Sjukvården minimerar nu alla kontroller och försöker sköta så mycket som möjligt som video och telefonmöten. Tänk även på att sjukvården kommer vara hårt belastad så läs gärna information på denna och andra hemsidor innan du kontaktar oss för frågor.”

Denna text är framtagen av verksamhetscheferna vid Sveriges transplantationscentrum

Vid ditt besök hos oss

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel läkare, sjuksköterska, undersköterska, dietist och kurator. Vi lägger stor vikt vid att ge patienter och närstående vägledning och kunskap för att kunna vara delaktig i beslut om vård och behandling.

Checklista inför ditt besök

  • Anmäl ditt besök i kassan där du också betalar. Du kan betala med kort eller få faktura hemskickad. Uteblivet besök debiteras.

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

  • I din kallelse finns information om var provtagning sker och eventuella andra förberedelser inför besöket.

Temakvällar

Som en del i vår patient- och närståendeutbildning ordnar vi temakvällar i samarbete med Njurförbundet. Dessa kvällar återkommer regelbundet varje termin. Temakvällarna är öppna för alla. 

Vårens föreläsningar är inställda pga. det rådande virusläget.

Vill du bli njurdonator?

Läs gärna broschyren Att ge en njure där du läsa mer om hur det fungerar att donera en njure.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, dietist och kurator. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Agnetha Kjellberg Rudell, systemadministratör
Telefon: 031 - 342 90 55
E-post: agnetha.kjellberg-rudell@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Marianne Carlberg

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Aso Saeed

Medicinskt ansvarig
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-18 10:22