Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 349b dagvård 2 Östra

Tillfällig information Med anledning av covid-19 har vi på onkologen besöksförbud på våra vårdavdelningar. Givetvis kan det p.g.a omständigheter finnas undantag.
För att minska smittspridning minimeras fysiska besök och ditt planerade återbesök kommer med största sannolikhet under denna period ske via telefon eller digitalt.
Gällande mottagningsbesök begränsas antalet medföljande och om möjligt kommer du som patient ensam. Vid nybesök tillåts en medföljande närstående. Undantag kan göras för dig som behöver ledsagare.
Om förkylningssymtom eller feber skall du stanna hemma och eventuella besök får skjutas upp. Följ Folkhälsomyndighetens råd. Om allmänpåverkan eller andningssvårigheter kontaktas sjukvården (1177.se eller tfn 113 13 för rådgivning).
Obs! Om feber under pågående cytostatikabehandling eller immunterapi skall du givetvis kontakta sjukvården då det kan röra sig om komplikationer till behandling
Du skall inte heller komma till oss om du vistats med någon som har misstänkt eller bekräftad covid-19.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 9:00 - 12:00
måndag - torsdag 13:00 - 15:00
fredag 9:00 - 12:00
fredag 13:00 - 14:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 16:30

Besöksadress

Diagnosvägen 11, plan 3
416 50 Göteborg

Vägbeskrivning

Östra sjukhuset. Avfart Torpamotet från E20 alt spårvagn linje 1, buss 17, 515 m m. Centralkliniken, se skyltning inom sjukhusområdet.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Vo onkologi
Blå stråket 2
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig med cancer i mag- och tarmkanalen.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Vid varje besök anmäler du dig i kassan på entréplanet. Betala gärna med kort, men kontant- eller fakturabetalning går också bra. Kostnad 100 kr för sjuksköterskebesök, 300 kr för läkarbesök. Tala med kassapersonalen om frikort. När du kommer för behandling är du välkommen att sitta ner i väntrummet tills det är din tur och vi anvisar plats för behandlingen.

På dagvårdsavdelningen ges poliklinisk cytostatika- och antikroppsbehandling samt vid behov blodtransfusioner och andra infusioner. Vi kan i vissa fall erbjuda cytostatikabehandling i hemmet. 

Ta gärna med närstående vid besöket. Vi eftersträvar att du ska få träffa samma sjuksköterska, din kontaktsjuksköterska, under hela behandlingsperioden. Till kontaktsjuksköterskan kan du vända dig med frågor och önskemål. Vår målsättning är att ge varje patient ett respektfullt bemötande, god omvårdnad samt stöd i en förändrad livssituation och att även uppmärksamma närståendes behov.

Dagvårdsavdelningen har 16 vårdplatser, fördelat på 10 sängplatser och 6 fåtöljer. En behandling tar vanligtvis mellan en till sex timmar. Ofta får du som patient behandling två dagar i sträck varannan vecka. Ta gärna med musik att lyssna på eller en bok att läsa. Vi kan erbjuda dryck, smörgås eller någon smårätt under tiden. Närstående har möjlighet att köpa mat i cafeterian i entréplanet eller i sjukhusets restaurang.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Ta med mediciner för behandlingsdagen eftersom vi har ett begränsat läkemedelsförråd.
  • Du betalar vid din ankomst. Betala gärna med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad.
  • Anmäl ditt besök i kassan på entéplanet och gå därefter till väntrummet.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Susanne Jörnvik-Carlsson, vårdenhetschef
Telefon: 0700 - 82 57 95 
E-post: susanne.carlsson

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Susanne Jörnvik Carlsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-12-10 11:04