Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 349b dagvård 2 Östra

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga

Vi tar emot dig med cancer i mag- och tarmkanalen.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Viktig information till våra patienter

From 24/8 kommer Östra mottagningen vara tillbaka i sin ordinarie verksamhet ute på Östra Sjukhuset.

Ändrade telefontider på 031 - 343 48 93 

Från 210201 och tills vidare  når du oss:
Måndag kl. 08.30-10.00 och 13.00-14.00
Tisdag kl. 09.30-11.00 och 13.00-14.00
Onsdag kl. 08.30-10.00 och 13.00-14.00
Tisdag kl. 09.30-11.00 och 13.00-14.00
Fredagar mellan 08.30-10.00.

 

Vid ditt besök hos oss

Vid varje besök anmäler du dig i kassan på entréplanet. Betala gärna med kort, men kontant- eller fakturabetalning går också bra. Kostnad 100 kr för sjuksköterskebesök, 300 kr för läkarbesök. Tala med kassapersonalen om frikort. När du kommer för behandling är du välkommen att sitta ner i väntrummet tills det är din tur och vi anvisar plats för behandlingen.

På dagvårdsavdelningen ges poliklinisk cytostatika- och antikroppsbehandling samt vid behov blodtransfusioner och andra infusioner. Vi kan i vissa fall erbjuda cytostatikabehandling i hemmet. 

Ta gärna med närstående vid besöket. Vi eftersträvar att du ska få träffa samma sjuksköterska, din kontaktsjuksköterska, under hela behandlingsperioden. Till kontaktsjuksköterskan kan du vända dig med frågor och önskemål. Vår målsättning är att ge varje patient ett respektfullt bemötande, god omvårdnad samt stöd i en förändrad livssituation och att även uppmärksamma närståendes behov.

Dagvårdsavdelningen har 16 vårdplatser, fördelat på 10 sängplatser och 6 fåtöljer. En behandling tar vanligtvis mellan en till sex timmar. Ofta får du som patient behandling två dagar i sträck varannan vecka. Ta gärna med musik att lyssna på eller en bok att läsa. Vi kan erbjuda dryck, smörgås eller någon smårätt under tiden. Närstående har möjlighet att köpa mat i cafeterian i entréplanet eller i sjukhusets restaurang.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Ta med mediciner för behandlingsdagen eftersom vi har ett begränsat läkemedelsförråd.
  • Du betalar vid din ankomst. Betala gärna med kort men du kan också betala kontant eller få en faktura hemskickad.
  • Anmäl ditt besök i kassan på entéplanet och gå därefter till väntrummet.

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor och undersköterskor.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Susanne Jörnvik Carlsson

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-03 08:41