Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 53 dagvård 2 och 4

Kontaktuppgifter är ej tillgängliga

Vi tar emot dig med en tumörsjukdom som exempelvis bröstcancer, hjärntumör, mag/tarmtumör, thyroidea och huvud/halstumör.

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss.

Vid ditt besök hos oss

Som patient hos oss får du en ansvarig sjuksköterska som du kan vända dig till med frågor kring din behandling.

Vi kan erbjuda dig kaffe, te, kalla drycker och vid längre behandling/vistelse även smörgås och enkla rätter. Som närstående finns det möjlighet att köpa mat, dryck eller fika i någon av sjukhusets olika restauranger/cafeterior. På dagvårdsavdelningen ges poliklinisk cytostatika och antikroppsbehandling samt vid behov blodtransfusioner och andra infusioner. Vi eftersträvar att du ska få träffa samma sjuksköterska under hela behandlingsperioden. Dagvårdsavdelningen har 27 platser fördelat på sängar och stolar i flerpatientsrum. På dagvården finns även klinikens sjuksköterskebemannade PICC-Line mottagning. Där får våra patienter en central infart (kateter) som läggs perifert i överarmen och som är tänkt att sitta kvar under hela behandlingsperioden. Vår målsättning är att ge varje patient ett respektfullt bemötande, god omvårdnad och stöd i en förändrad livssituation. Vi eftersträvar att bevara det friska och ta tillvara på patientens egna resurser.

Checklista inför din vistelse

  • Betalning sker vid ankomst i kassan i bottenplan, vi accepterar kontant- och kortbetalning eller betalning mot faktura
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i receptionen på dagvårdsavdelningen. Om den inte är öppen går det bra att sitta ner och vänta.
  • Ta med tabletter för behandlingsdagen, aktuell medicinlista och telefonnummer till närstående, hemsjukvård eller hemtjänst.
  • Under din behandlingstid kan det vara bra att ha med en bok eller CD att lyssna på.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska inom onkologi, specialistläkare i onkologi, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Susanne Jörnvik-Carlsson, vårdenhetschef
Telefon: 0700 - 82 57 95 
E-post: susanne.carlsson

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2019-12-03 16:00