Avdelning 53 dagvård 2 och 4

Sahlgrenska sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
mån - fre 08:30 - 11:00
mån - tor 13:00 - 15:00
fre 13:00 - 14:00

Blå stråket 2

Plan 02

Sahlgrenska sjukhuset

413 46 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Vi tar emot dig med en tumörsjukdom som exempelvis bröstcancer, hjärntumör, mag/tarmtumör, thyroidea och huvud/halstumör.

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att din ansvarige läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Som patient hos oss får du en ansvarig sjuksköterska som du kan vända dig till med frågor och önskemål.

Vi kan erbjuda dig kaffe, te, kalla drycker och smörgåsar under behandlingen. Som närstående finns det möjlighet att köpa mat, dryck eller fika i någon av sjukhusets olika restauranger/cafeterior.

Checklista inför ditt besök:

  • Anmäl ditt besök i receptionen.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.
  • Betalning sker vid ankomst, vi accepterar kontant- och kortbetalning eller betalning mot faktura.
  • Ta med tabletter för behandlingsdagen, aktuell medicinlista och telefonnummer till närstående, hemsjukvård eller hemtjänst.
  • Under din behandlingstid kan det vara bra att ha med en bok eller CD att lyssna på.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska inom onkologi, specialistläkare i onkologi, kurator, fysioterapeut, arbetsterapeut och dietist.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Annika Baan, vårdenhetschef
Telefon: 0700 - 90 60 97
E-post: 

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Annika Baan, vårdenhetschef
Telefon: 0700 - 90 60 97
E-post: 

Jan Nyman, medicinskt ansvarig