Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset.

Läs mer här.

Uppföljningsmottagning för vuxna efter barncancer

Kontaktuppgifter

Växeltelefon

Besöksadress

Vita stråket 12
413 46 Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Inre vägbeskrivning

Sahlgrenska sjukhuset

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Vo onkologi
Vita stråket 12
413 45 Göteborg

Uppföljningsmottagningen finns till för dig som är över 18 år och har haft cancer eller en annan diagnos som behandlats av en barncancerspecialist före 18 års ålder och som avslutat din cancerbehandling för minst fem år sedan.

Sena biverkningar

Genomgången cancerbehandling före 18 års ålder kan orsaka sena biverkningar som kan ge symton många år efter cancerbehandlingen. Risken för att få en sen biverkan beror på vilken cancerdiagnos som ställts och vilken behandling som erhållits. Några exempel på sena biverkningar är hormonstörningar, hjärtpåverkan, fertilitetspåverkan och kognitiv påverkan. Under mottagningsbesöket diskuteras alla eventuella funderingar och symtom som kan ha med den genomgångna behandlingen att göra. En del sena biverkningar kräver specialistvård, andra kan följas inom primärvården. Mottagningen hjälper till att förmedla andra vårdkontakter efter behov.

Söka vård hos oss

Du kommer till vår mottagning antingen genom ett personligt erbjudande från oss, remiss från annan vårdgivare eller genom att du själv tar kontakt med oss.

Vid ditt besök hos oss

Du kommer att träffa ett team bestående av läkare, sjuksköterska och kurator. Vid det första besöket görs en genomgång av behandlingen som gavs i barnaålder och du får möjlighet att ställa frågor. Därefter planeras för vad som eventuellt behöver följas upp med nya undersökningar. 

Inom verksamheten bedrivs en del forskningsstudier, som du kan bli tillfrågad att delta i. Deltagande är frivilligt. Vår målsättning är att du ska få ett respektfullt bemötande och känna delaktighet i vården.

Checklista inför ditt besök

  • Före besöket får du fylla i ett formulär för att vi bättre ska kunna fokusera på det som är viktigt för dig. Det är även viktigt att du anger vilka mediciner du äter just nu och om du har någon pågående läkarkontakt
  • Vid varje besök anmäler du dig och betalar i kassan på entréplanet, Blå stråket 2. Du är sedan välkommen till mottagningen som finns på Vita stråket 12, plan 1, Cancerrehabilitering.
  • Ta med dig fotolegitimation och eventuellt högkostnadskort.

Vi som arbetar här

Marianne Jarfelt, Mirka Pinkava och Margaretha Stenmarker, barnonkologer

Maria Olsson, specialistsjuksköterska

Malin Karlsson-Damerau, kurator

Kajsa Nordholm, medicinsk sekreterare

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Therese Brännvall, vårdenhetschef
Telefon:
031-342 45 38 
E-post: therese.brannvall@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen 

Therese Westgren

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Marianne Jarfelt

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-04-08 13:45