Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Titanenhet

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

tisdag 13:30 - 14:00
torsdag 13:30 - 14:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Gröna stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska

Vägbeskrivning

Hållplats Sahlgrenska Huvudentré, följ intern skyltning

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område Sinnesorganen Öron- Näs- och Halssjukvård
Gröna stråket 5
413 45 Göteborg

På Titanenheten arbetar vi med ansiktsprotetik och här tillverkas olika typer av ansiktsproteser och ögonproteser.

Söka vård hos oss

Vid ditt besök hos oss

En ansiktsprotes kan man behöva på grund av medfödda orsaker, efter tumörkirurgi, trauma eller andra sjukdomar. Om det inte går att rehabilitera med kirurgi kan man som patient behöva en protes för att upprätthålla funktion men också av sociala och estetiska skäl.

Ansiktsproteser som ersätter hud kallas epiteser. Det kan vara öron, näsor eller andra delar i ansiktet. Epiteserna kan vara benförankrade och då opereras titanskruvar in i skelettet där de får integrera med skelettet. Det kallas osseointegration. Titanskruvarna användas sedan för att förankra olika avtagbara epiteser.

Här tillverkas även individuellt utprovade ögonproteser. Ögonprotes kan man också behöva på grund av medfödda orsaker, tumörkirurgi, trauma och andra sjukdomar. Ibland ersätter ögonprotesen ett bortopererat öga och ibland görs en protes som ligger utanpå det egna ögat. Barn som växer behöver byta protes ofta för att ansiktet ska växa symmetriskt.

Vi som arbetar här

På Titanenheten arbetar anaplastologer.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

 

 

Blankett för synpunkter på vården

 


Senast uppdaterad: 2018-06-11 09:29