Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Avdelning 138 Kärlkirurgi

Tillfällig information OBS: Har du luftvägsbesvär och/eller feber eller har vistats med någon som har konstaterad corona/covid-19-smitta skall du inte komma till sjukhuset. Det är jätteviktigt att alla som har luftvägssymtom och/eller feber och anser att de behöver vård först och främst ringer 1177 eller vänder sig till 1177.se för rådgivning. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset har (sedan 18 mars 2020) stängt samtliga entréer. Vid Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus finns entrévärdar som hjälper dig komma in och svarar på allmänna frågor.
Att Sahlgrenska Universitetssjukhuset stängt sina entréer är en försiktighetsåtgärd för att minska risken för smittspridning på sjukhusen och värna våra svårast sjuka och sköra patienter.

Tänk på att följa råden om god handhygien tvätta händerna noga och ofta, stanna hemma samt undvika täta sociala kontakter. Vi rekommenderar att man går in och läser, samt håller dig uppdaterad om vad som gäller, i första hand genom att läsa på 1177.se (för att hjälpa till att inte överbelasta telefon).

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

0313423061 koord
måndag - tisdag 9:30 - 11:30
0313423061 koord
onsdag 9:30 - 11:30
0313423061 koord
torsdag 9:30 - 11:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Avdelning 138 Kärlkirurgi ligger på plan 4, nya vårdbyggnaden på Sahlgrenska sjukhuset.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 138 Kärlkirurgi
Bruna stråket 5, plan 4
413 45 Göteborg

Vi är en kärlkirurgisk specialistavdelning som tar emot dig som ska genomgå en behandling eller operation på grund av sjukdom i kroppens pulsådror. De vanligaste orsakerna är benartärsjukdom (åderförkalkning i benens pulsådror), förträngning på halspulsådern eller pulsåderbråck.

Din vistelse hos oss

Till vår avdelning kommer du som patient via akutmottagningen eller via vår kärlmottagning.

Beroende på vilken operation som görs blir vistelsen olika lång, mellan 1-7 dagar är vanligt. Om du skall göra ballongvidgning av kärl kan du förvänta dig att gå hem samma kväll eller nästa förmiddag. Avdelningen tar också emot akuta fall och ibland måsta då omprioritering ske och det kan hända att det blir förskjutningar i planeringen.

Om du skall genomgå en operation blir du först kallad till ett inskrivningsbesök ungefär en till två veckor innan din operation. Vi rekommenderar att du har med dig en närstående till stöd. På inskrivningsbesöket kommer du att få träffa undersköterska, sjuksköterska, läkare, narkosläkare och fysioterapeut. Under ditt besök får du gärna berätta om de förväntningar och önskemål du har inför din operation så att vi kan försöka besvara och bemöta dem på bästa sätt.

Vi kommer tillsammans med dig planera din hemgång så du känner dig trygg när du skall åka hem. Vi samarbetar med kommunen och om du redan innan vistelsen tror att du kommer att behöva hjälp från kommunen rekommenderar vi att du tar kontakt med din biståndshandläggare.

På vår avdelning bedriver vi forskning och du kan som patient bli till frågad att delta i någon av våra studier. All medverkan är frivillig. Vi har också ett nationellt kvalitetsregister för att säkerställa att vi upprätthåller god kvalitet på vården.

Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen. 

Till dig som skall kärlopereras i ljumske/ben

Till dig som skall genomgå en kärlröntgenundersökning

Till dig som skall opereras för åderbråck

Till dig som skall opereras för aortaaneurysm/aortaocklusion

Till dig som skall genomgå en endovaskulär behandling av aortaaneurysm

Till dig som skall opereras för förträngning i halspulsådern

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, läkare, sekreterare, fysioterapeut, arbetsterapeut och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ann-Kristin Rimbe. vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 10 00  
E-post: ann-kristin.rimbe@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Ann-Kristin Rimbe

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Kristian Smidfelt

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2019-02-07 13:04