Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Kärlmottagning

Tillfällig information OBS: Har du luftvägsbesvär och/eller feber eller har vistats med någon som har konstaterad corona/covid-19-smitta skall du inte komma till sjukhuset. Det är jätteviktigt att alla som har luftvägssymtom och/eller feber och anser att de behöver vård först och främst ringer 1177 eller vänder sig till 1177.se för rådgivning. Det är för att undvika att smitta andra om du har covid-19.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset har (sedan 18 mars 2020) stängt samtliga entréer. Vid Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus finns entrévärdar som hjälper dig komma in och svarar på allmänna frågor.
Att Sahlgrenska Universitetssjukhuset stängt sina entréer är en försiktighetsåtgärd för att minska risken för smittspridning på sjukhusen och värna våra svårast sjuka och sköra patienter.

Tänk på att följa råden om god handhygien tvätta händerna noga och ofta, stanna hemma samt undvika täta sociala kontakter. Vi rekommenderar att man går in och läser, samt håller dig uppdaterad om vad som gäller, i första hand genom att läsa på 1177.se (för att hjälpa till att inte överbelasta telefon).

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

1/6 t o m 31/8
måndag - fredag 7:30 - 13:00
1/9 t o m 31/5
måndag - fredag 7:30 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Vita stråket 12
413 46 Göteborg
Mellan uppgång H och L.
Plan 2

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Kärlmottagning
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig som har misstänkta besvär eller konstaterade förändringar i de större pulsådrorna i hela kroppen. Åderförkalkning och aneurysmsjukdom (pulsåderbråck) är de vanligaste orsakerna till att man överväger kärlkirurgi. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.

Vid ditt besök hos oss

Med kärlkirurgi kan man förbättra blodcirkulation i benen, och således förbättra livskvaliteten vid fönstertittarsjuka eller förhindra risken för amputation. Vid pulsåderbråck överväger man förebyggande kirurgi innan pulsåderbråcket har nått en förutbestämd storlek där vi vet att det finns en risk att det kan spricka. En annan stor patientgrupp som vi erbjuder kärlkirurgi till, är patienter med strokesymtom (TIA eller hjärninfarkt), för vilka kan förhindra nya strokehändelser, genom att ta bort den symtomgivande förträngningen i halspulsådern. 

På vår mottagning utreder vi dina besvär, vilket också kan medföra upprepade besök på mottagningen och ytterligare behov av polikliniska röntgenundersökningar. Om det är så att vi rekommenderar kirurgi, efterföljs de primära mottagningsbesöken av ett inskrivningsbesök där du träffar kärlkirurg, narkosläkare, sjuksköterska och vid behov fysioterapeut inför den planerade kirurgin. Då får du även möjlighet att berätta om de förväntningar och önskemål du har inför din operation, så att vi kan försöka besvara och bemöta dessa på bästa sätt.

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds både minimalinvasiv endovaskulär teknik samt konventionell öppen kärlkirurgi. Valet av behandlingsform beror på dina individuella behov och förutsättningar, och behandlingen skräddarsys för att nå bästa möjliga resultat för just dig. 

Efter att du har fått din behandling eller operation får du en kallelse för återbesök hos en läkare eller specialistsjuksköterska för uppföljning och sårkontroll.

Som ett av landets största universitetssjukhus har vi många pågående forskningsprojekt, som du som patient kan bli tillfrågad att delta i. Att delta i studier är förstås alltid frivilligt, och påverkar aldrig den vård du får och har rätt till.

På kärlkirurgiska kliniken och i anslutning till den kärlkirurgiska öppenvårdsmottagningen finns kärllaboratoriet där vi bland annat utför gångmattetest, och varifrån majoriteten av alla forskningsprojekt koordineras.

Checklista inför ditt besök

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i kassan där du också betalar din patientavgift vid ankomst. Du kan betala kontant, med kort eller få en faktura hemskickad.
  • Skriv gärna ner frågor du har inför ditt besök och din operation.
  • I din kallelse finns information om hur lång tid besöket tar och om dina eventuella förberedelser.
  • Ta gärna med dig en närstående som stöd.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, specialistsjuksköterska, fysioterapeut och specialistläkare i kärlkirurgi. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Ann-Kristin Rimbe, vårdenhetschef
E-post: ann-kristin.rimbe@vgregion.se

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för mottagningen

Telefon till mottagningen: 031 - 342 78 82
Telefontid: måndag till fredag 13.00 - 15.00  

Ann-Kristin Rimbe

Vårdenhetschef

Angelica Perlander

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2020-06-10 08:17