Avdelning 27 plastikkirurgi barn

Sahlgrenska sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
Dygnet runt mån - sön dygnet runt

Blå stråket 5

Målpunkt D, plan 7

Sahlgrenska sjukhuset

413 46 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Vi tar emot dig mellan 4 månader och 18 år som behöver hand- eller plastikkirurgisk vård. Handkirurgin kan handla om exempelvis medfödda missbildningar, ledbesvär, CP-skador eller tumörer. Exempel på plastikkirurgiska besvär kan vara missbildningar så som kraniofaciala och läpp-käk-gomspalt. 

Din vistelse hos oss

Om du har en inplanerad operation får du i regel komma på ett förberedande inskrivningsbesök. Under detta besök får du ta prover och prata med sjuksköterska, narkosläkare och kirurg. Räkna med att besöket kan ta en hel dag. 

Planera gärna in ett besök på Lekterapin för att få avbrott för lek i sjukhusvistelsen. 

Du som närstående får frukost och kvällsmat på avdelningen. Lunch och middag får du ordna med själv. Det finns ett patientkök med kyl/frys och microvågsugn. För små barn har vi bröstmjölkstillägg, välling och barnmat på burk. Meddela oss i god tid i förväg om ditt barn har specialkost, sondvälling eller liknande. 

Vi har bara möjlighet för en närstående att sova över på avdelningen. Här är några tips på boende för dig som kommer långväga:

Johannesvillan (ligger på sjukhusområdet) – 031 - 772 93 50
Aston Villa (gångavstånd till sjukhuset) – 031 - 41 41 40
Slottskogens vandrarhem (cirka 15 minuters gångavstånd) – 031 - 42 65 20
Hotell Poseidon (cirka 15 minuter med buss/spårvagn) – 031 - 10 05 50

Checklista inför din vistelse:

  • Förberedelserna som du behöver göra innan operation finns listade i din kallelse. 
  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, inneskor/tofflor, morgonrock samt kläder och pengar som du behöver när du ska åka hem. 
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.
  • Ta gärna med någon leksak eller böcker. Det finns också lite underhållning att låna på avdelningen.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns bland annat undersköterska, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut, lekterapeut, fysioterapeut, psykolog och kurator. 

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Wictoria Grönvall, läkarsekreterare
Telefon: 031 - 342 98 83
E-post: E-postadress

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Den här enheten registrerar i ett eller flera kvalitetsregister.

Ett nationellt kvalitetsregister innehåller individbaserade uppgifter om problem, insatta åtgärder och resultat inom hälso- och sjukvård och omsorg.
Genom att vara med i ett kvalitetsregister bidrar du till att förbättra vården.
Din medverkan är frivillig och du kan när som helst tacka nej. Du kan när som helst avbryta din medverkan. Du har rätt att ta del av det som finns registrerat om dig.Du kan begära ändring/borttagning av registrerade uppgifter. Du omfattas av sekretess.

Ansvariga för avdelningen

Camilla Westerberg , vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 96 49
E-post: 

Johnna Schölin , Medicinskt ansvarig