Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Bröstkirurgi

Bröstkirurgi är en stor del av verksamheten vid Plastikkirurgiska kliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Det finns olika problem som kvinnor och män söker för. För män är det nästan alltid förstorad bröstkörtel (gynekomasti).

För kvinnor finns det en rad orsaker

  • Avsaknad av byst
  • För stor byst
  • Har förlorat ett bröst eller del av bröst i samband med en canceroperation
  • Olikstora bröst
  • Medfödda missbildningar ex Polands syndrom
  • En genförändring som medför ökad bröstcancerrisk
  • Planerad operation för bröstcancer eller förstadium till bröstcancer där man kan göra direktrekonstruktion

Operationer görs enbart inom ramen för offentlig sjukvård, varför det finns vissa krav som varierar för olika diagnoser.

Vi ska alltid ge vård på lika villkor och vid tveksam indikation dvs om det är osäkert ifall vi utför behandlingen inom  offentlig vård behandlas alltid frågan i ett gemensamt möte då majoriteten av de plastikkirurger som arbetar med bröstrekonstruktiv kirurgi fattar ett gemensamt beslut.

Komplikationsrisken för de olika operationerna skiljer sig åt men gemensamt för samtliga bröstoperationer är att högt BMI och/eller rökning riskerar att leda till mer komplikationer.

För att se vad som gäller för dig så titta på respektive diagnos.

Kontakt

Ann-Chatrin Edvisson
Kontaktsjuksköterska
Telefon 031-342 85 68 måndag - torsdag kl 09:00

Tidbokningsfunktionen
För frågor om remissen, ändring av bokad tid
Telefon 031-342 37 00


Senast uppdaterad: 2020-09-15 15:36