Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Transplantationsmottagning

Tillfällig information "Vi vet ännu ganska lite om vad som händer om man är lungtransplanterad och drabbas av SARS-CoV-2 (COVID-19) då det finns få rapporterade fall. Det finns inga särskilda rekommendationer för lungtransplanterade jämfört med andra organtransplanterade. Vi anser att man bör begränsa sina icke nödvändiga, sociala kontakter och undvika folksamlingar. Det finns inga hinder för att vistas utomhus i miljöer med få människor. Man bör följa de råd och riktlinjer som publiceras av folkhälsomyndigheten."

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 12:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - torsdag 7:30 - 16:00
fredag 7:30 - 14:00

Besöksadress

Bruna stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 6

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Transplantation, Sahlgrenska sjukhuset
Bruna stråket 5, plan 6
413 45 Göteborg

Vi vänder oss till dig som utreds för transplantation för hjärta, lungor, njurar, bukspottskörtel, lever, tarm- eller flerorganstransplantation. Vi har rikssjukvårdsuppdrag för lever-, hjärta- och lungtransplantation. Tarmtransplantationer görs bara här i Göteborg. 

Söka vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss. Remissen skickas till: Remissportalen, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, 413 45 Göteborg.

Vid ditt besök hos oss

  • Ta med dig fotolegitimation, kallelse och eventuellt högkostnadskort.
  • Anmäl ditt besök i receptionen på Transplantationsmottagningen, plan 6.
  • Du får en faktura hemskickad.
  • Önskar du en tolk ber vi dig att kontakta oss i god tid innan.
  • Vid planerade operationer får du information om din operationstyp och eventuella förberedelser. 

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, mottagningssjuksköterska och patientkoordinator för varje organ, specialistläkare i kirurgi och medicin, njurmedicinare, kardiolog, hepatolog, thoraxkirurg, medicinsk sekreterare, dietist, kurator och fysioterapeut. 

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Katarina Ludvigsson, verksamhetsutvecklare
Telefon: 031 - 342 80 45
E-post: katarina.ludvigsson@vgregion.se

Blankett för synpunkter på vården

 

Ansvariga för mottagningen

Per Lindnér

Verksamhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ulrika Nordell

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-24 16:45