Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Klinisk prövningsenhet, KPE

Inom verksamhetsområde Transplantationscentrum sker en omfattande och betydande forskning inom det kliniska området. Vi initierar egna kliniska studier och deltar i multicenterstudier inom våra olika områden. All klinisk forskning på kliniken skall administreras av forskningsenheten. Vi ansvarar och verkar för att den kliniska forskningen inom transplantation och leverkirurgi/onkologi håller hög kvalitet och genomförs i enlighet med gällande lagar och riktlinjer.

På KPE-enheten arbetar fem forskningssjuksköterskor:
- Towa Beckenham
- Annelie Vinberg
- Christina Wibeck
- Ann Österholm

E-post: studycoordinator.transplant.su@vgregion.se

Våra tjänster består av att:

  • Arbeta med hela forskningsprocessen d.v.s. genomförandet av studier/projekt från start till avslut.
  • Vara behjälplig med olika ansökningar såsom Patientuppgiftslagen, PUL, Etikprövningsnämnden, EPN, Biobank, Läkemedelsverket, Strålskyddsansökan etc.
  • Tillsammans med prövare skapa CRF för de akademiska studierna.
  • Ta fram underlag och beräkna resursåtgång för studier och projekt.
  • Tillsammans med ekonom och prövare göra upp avtal och kontrakt samt fortlöpande fakturering vid kliniska prövningar/akademiska studier.
  • Koordinera allt som rör patienten och de olika momenten i en studie.
  • Ta hand om studieprover, laborera och skicka, med hjälp av olika transportföretag, till laboratorier i Europa och USA.
  • Samarbeta med läkemedelsföretag, monitorer från CRO-företag, läkare och sjuksköterskor på mottagningarna ute i landet.    

Senast uppdaterad: 2021-01-29 14:03