Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 19

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag 11:00 - 19:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Blå Stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Uppgång D, plan 12

Vägbeskrivning

Hållplats Sahlgrenska, ingång via huvudentre. Hiss D, plan 12.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 19
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig med akuta lungmedicinska symtom. Vi utreder och behandlar sjukdomar i andningsorganen som kräver specialistvård.  Exempel på sjukdomar är kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), lungcancer eller andningssvikt.

Din vistelse hos oss

När du läggs in på vår avdelning kommer du antingen som planerad inläggning eller akut via mottagningen. Vid inskrivning kommer du att få träffa en läkare som utför en lättare undersökning samt planera din vård och behandling. Skrivs du in via akuten sker detta på akutmottagningen. På avdelningen träffar du en sjuksköterska för ankomstsamtal samt undersköterska för ankomstkontroller.

Varje vardag går läkarna rond och träffar alla patienter. Röda dagar och helger finns jourläkare att tillgå. Samtal med läkare utöver detta ordnas efter överenskommelse.

Om du behöver stöd och/eller hjälpinsatser efter din vistelse hos oss kommer vi att tillsammans med dig planera din framtid med personal från kommun och primärvård.

När du skrivs ut får du ett utskrivningssamtal där läkaren går igenom den behandling som du fått hos oss. Du kommer få en aktuell medicinlista och en läkemedelsberättelse med dig hem.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med en aktuell medicinlista, toalettartiklar och inneskor.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare. Det finns också möjlighet att hyra en telefon om så önskas.
  • Använder du inhalationer ska dessa tas med till avdelningen.
  • Använder du gånghjälpmedel är det bra att du tar med det till avdelningen.

För dig som närstående och besökare:

  • Vi på avdelningen uppskattar om du som anhörig respekterar våra besöks- och telefontider samt utser en person som har den huvudsakliga kontakten med personal.
  • Vi ber dig även undvika parfym och blommor med stark doft. 

Vi som arbetar här

På vår avdelning arbetar undersköterskor, sjuksköterskor och läkare i team och vi har ett nära samarbete med fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator. Tillsammans arbetar vi för att ge dig ett gott bemötande och god vård. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Ansvariga för avdelningen

Fredrik Dejby, medicinskt ansvarig

Agneta Fälted

T.f. Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2019-10-02 16:18