Avdelning 34 akutgeriatrik

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

Dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Målpunkt D, Plan 14

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 34 akutgeriatrik
Blå stråket 5
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig som är äldre och behöver akut vård. Vi erbjuder utredning, behandling, omvårdnad och rehabilitering under vårdtiden.

Din vistelse hos oss

När du kommer till oss blir du mottagen av omvårdnadspersonal på avdelningen. Sjuksköterskan och undersköterskan kommer att ha ett ankomstsamtal med dig och göra vissa kontroller. På akutmottagningen har du fått träffa en läkare som har gjort en kroppsundersökning. Läkaren har skrivit in dina mediciner och ordinerat eventuellt nya mediciner och prover. Kommer du från en annan avdelning inom sjukhuset följer hela din journal med. Skulle du bli direktinlagd från ambulansen kommer en läkare på avdelningen att undersöka dig, ordinera prover och undersökningar samt skriva in dina mediciner.

Dagligen har läkaren, sjuksköterskan och undersköterskan rond. Ett avstämningsmöte med fysioterapeuten och arbetsterapeuten sker också dagligen.

Den genomsnittliga vårdtiden på vår avdelning är mellan två till åtta dagar. Om du behöver stöd och/eller hjälpinsatser från hemtjänst eller hemsjukvård efter din vistelse hos oss kommer vi tillsammans med dig att planera detta tillsammans med personal från kommunen och primärvården.

När du skrivs ut får du en aktuell medicinlista och en läkemedelsberättelse över vilka förändringar som gjorts under din vistelse hos oss. Om du får nya mediciner kommer vi att ge dig recept för högst tre månaders användning.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med en aktuell medicinlista, toalettartiklar, inneskor, rejäla skor för eventuell träning, ytterkläder och kläder för hemgång.
  • Om du har något gånghjälpmedel är det bra om du tar med det till avdelningen.
  • Det är viktigt att du har nycklar så att du kan komma in i din bostad när det är dags att åka hem.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare, det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.
  • Du får en faktura hemskickad efter din vistelse. 

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel specialistläkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Telefon: 031 - 342 24 00

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Ansvariga för avdelningen

Lena Holmquist Henrikson, vårdenhetsöverläkare

Lena Källqvist

Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-06-04 13:41