Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 5 (f.d. 604)

Tillfällig information Avdelning 5 stänger tillfälligt för att medarbetarna behövs i annan vård under den pågående pandemin. Vid frågor, kontakta verksamhetschef Charlotte Widell.

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag 11:00 - 19:00

Besökstider

måndag - söndag 13:00 - 19:00

Besöksadress

Sahlgrenska sjukhuset Vita Stråket 12, plan 5
413 46 Göteborg

Vägbeskrivning

Hållplats Sahlgrenska huvudentré Ingång via huvudentrén, Blå Stråket 5, uppgång L, plan 5

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Avdelning 5
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig som är i behov av palliativ, lindrande, vård. Palliativ vård fokuserar på att försöka förbättra livskvaliteten trots allvarlig sjukdom. Det är viktigt att ta sig an problem och symptom ur ett helhetsperspektiv; det finns både fysiska, psykiska, sociala och existentiella orsaker till att man inte mår bra. De flesta vårdas en kort tid hos oss och skrivs sedan ut till hemmet, hospice eller särskilt boende. För andra blir avdelning 5 den enhet där man får vård i livets slutskede.

Din vistelse hos oss

När du kommer till oss får du träffa en läkare för ett samtal och en mindre undersökning. Du kommer också att få träffa en ansvarig sjuksköterska som kommer att ha ett samtal med dig. Dina närstående är välkomna att delta.

Den genomsnittliga vårdtiden hos oss är cirka 14 dagar. Om du efter vårdtiden hos oss behöver stöd och hjälp från hemtjänst och hemsjukvård (Enheten för avancerad sjukvård i hemmet), kommer vi att planera din vård tillsammans med företrädare från kommun och primärvård.

Checklista inför din vistelse

  • Ta med aktuell medicinlista, toalettartiklar, inneskor, ytterkläder och rejäla skor för eventuell träning.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.
  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare, det finns också möjlighet att hyra en telefon på avdelningen.
  • Vi erbjuder gratis internetuppkoppling till trådlöst nätverk.

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och dietist. Vi samarbetar också med Sjukhuskyrkan.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

 

vårdenhetschef

Maria Arrhenius

Vårdenhetschef

Senast uppdaterad: 2019-08-27 08:20