Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dietistenhet geriatrik lungmedicin och allergologi

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 7:30 - 16:30

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 7:30 - 16:30

Besöksadress

Bruna Stråket 11 B
413 46 Göteborg
korridor höger
Plan 1

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Dietister
413 45 Göteborg

Dietister utreder och behandlar patienter som behöver hjälp att få sitt energi- och näringsbehov tillgodosett och fungerar också som en kunskapsresurs för annan personal genom utbildning och utveckling av rutiner. Endast personer med examen från Dietistprogrammet på universitetet kan ansöka om att få dietistlegitimation. Dietister ger individuell behandling och utgår från patientens egna behov och förutsättningar.

Söka vård hos oss

Läkare eller sjuksköterska bedömer om du har behov av dietistkontakt. Är du inneliggande träffar vi dig på avdelningen och besöket är då kostnadsfritt. Om du skall träffa dietist på mottagningen får du kallelse via brev eller telefon. Om du uteblir från ditt besök eller avbokar dig mindre än 24 timmar innan debiteras besöket. Vi dietister ställer frågor om matvanor och symptom. Därefter diskuterar vi tillsammans med dig om vilka förändringar du behöver göra för att tillgodose just ditt behov av näring och energi och/eller lindra symptom samt diskuterar din matsituation i vardagen. Vi ger också, tillsammans med läkare, råd om du skall få näring via sond och dropp. 

Vi som arbetar här

På Dietistenheten Geriatrik, Lungmedicin och Allergologi arbetar dietister med olika spetskompetenser. Vi tar vid behov hjälp av varandra och andra dietister med expertkunskaper. 

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Maria Eriksson

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2018-08-20 14:43