Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

KOL-centrum

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Växeltelefon

Besöksadress

Vita Stråket 12
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 0

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset KOL-centrum
Vita Stråket 12, plan 0
413 45 Göteborg

KOL-centrum på Sahlgrenska i Göteborg började operativt i april 2016 och centrumbildningen möjliggör en personcentrerad vård där alla yrkeskategorier samarbetar i ett team. Målsättningarna med KOL-centrum är dels ett förbättrat omhändertagande av patienter med KOL som vi uppfattar är en eftersatt grupp, dels att säkerställa moment och kvalitet i forskningen runt KOL. Patienterna har möjlighet att träffa kurator, läkare, dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut, biomedicinsk analytiker, sjuksköterska samt undersköterska och du träffar oftast flera av yrkeskategorierna på samma dag. Framför allt äldre, multisjuka patienter behöver just den här typen av sammanhållen vård istället för att behöva åka mellan sjukhus, vårdcentral och kurator.I linje med internationella och svenska riktlinjer har vi med hjälp av en digitaliserad lösning fastställt en strukturerad, personcentrerad och interprofessionell vårdplan där du som patient med vårt stöd sätter upp behandlingsmål.


Senast uppdaterad: 2020-03-25 13:59