Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 12 och 25 Thorax

Kontaktuppgifter

Telefontider

Alla dagar dygnet runt
måndag - söndag dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag dygnet runt

Besökstider

måndag - söndag 14:00 - 19:00

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 5

Vägbeskrivning

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Verksamhet Thorax
413 45 Göteborg

Vi tar emot dig som skall genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta eller lungor.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat, lungtumörer och andra lungsjukdomar. 

Din vistelse hos oss

Vi har 33 vårdplatser och en speciell övervakningssal med tre vårdplatser (TIMA). Vi vårdar dig både före och efter operationen. Din rehabilitering påbörjas direkt efter att du genomgått operationen.

Du som patient får din tid för operation och kallelse via vår koordinator. Du som kommer hemifrån kallas för inskrivning till vår Thoraxmottagning. Du kommer då att få träffa kirurg, narkosläkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut som kommer att ge dig information om vad som kommer att ske i samband med din operation.

På vår avdelning bedriver vi forskning och du kan som patient bli tillfrågad att delta i någon av våra studier. All medverkan är frivillig.

Checklista inför din vistelse

 

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi dig som besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.
  • Mobiltelefon är tillåten på avdelning mellan 9 och 21 dock ansvarar du själv över dina tillhörigheter. Det finns även möjlighet att koppla in väggfast telefon vid din säng.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut och specialistläkare.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Telefon: 031 - 342 24 00

Ansvariga för avdelningen

Carola Wallbäck, vårdenhetschef 
Telefon; 031 - 342 94 52
E-post: carola.wallback@vgregion.se

Pernilla Lyckner, vårdenhetschef 
Telefon: 031 - 342 78 90
E-post: pernilla.lyckner@vgregion.se 

Andreas Westerlind, medicinskt ansvarig

 


Senast uppdaterad: 2018-11-05 14:21