Avdelning 12 och 25 Thorax

Sahlgrenska sjukhuset

Kontaktuppgifter

TELEFONTIDER
Alla dagar dygnet runt mån - sön dygnet runt
BESÖKSTIDER
mån - sön 14:00 - 19:00

Blå stråket 5

Plan 5

Sahlgrenska sjukhuset

413 46 Göteborg

VÄGBESKRIVNING

Till Sahlgrenska sjukhuset går ett stort antal spårvagns- och busslinjer. Hållplats Sahlgrenska huvudentré. Se vidare på http://www.vasttrafik.se/.

Vi tar emot dig som skall genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta eller lungor.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat, lungtumörer och andra lungsjukdomar. 

Din vistelse hos oss

Vi har 33 vårdplatser och en speciell övervakningssal med tre vårdplatser (TIMA). Vi vårdar dig både före och efter operationen. Din rehabilitering påbörjas direkt efter att du genomgått operationen.

Du som patient får din tid för operation och kallelse via vår koordinator. Du som kommer hemifrån kallas för inskrivning till vår Thoraxmottagning. Du kommer då att få träffa kirurg, narkosläkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut som kommer att ge dig information om vad som kommer att ske i samband med din operation.

På vår avdelning bedriver vi forskning och du kan som patient bli tillfrågad att delta i någon av våra studier. All medverkan är frivillig.

Checklista inför din vistelse:

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi dig som besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.
  • Mobiltelefon är tillåten på avdelning mellan 9 och 21 dock ansvarar du själv över dina tillhörigheter. Det finns även möjlighet att koppla in väggfast telefon vid din säng.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till:

Telefon: 031 - 342 24 00

Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:

Blankett för synpunkter på vården

Ansvariga för avdelningen

Carola Wallbäck, tf vårdenhetschef
Telefon; 031 - 342 94 52
E-post: E-postadress

Pernilla Lyckner, vårdenhetschef 
Telefon: 031 - 342 78 90
E-post: E-postadress 

Andreas Westerlind, medicinskt ansvarig