Övernattningsrum Högsbo sjukhus

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

mån - tor 7:00 - 20:00
fre 7:00 - 15:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2 A
421 37 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Byggnad B1, Plan 3

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Övernattningsrum Högsbo sjukhus
Box 30110
400 43 Göteborg

Vi erbjuder övernattningsrum till dig som ska genomgå operation eller behandling på Sahlgrenska sjukhuset och inte bor i Göteborgsområdet. Även dina närstående har möjlighet att övernatta hos oss.

Vid ditt besök hos oss

För dig som inte bor i Göteborgsområdet och ska genom­gå en operation eller behandling vid Sahlgrenska sjukhuset kan vi erbjuda övernattningsrum. För att du ska bli aktuell för en vistelse i övernattningsrummet ska du inte vara i behov av några vårdinsatser.

Övernattningsenheten har 13 rum fördelade på 9 enkelrum och 4 dubbelrum. Toalett och dusch finns i nära anslutning till rummet. Detta rum är ett dubbelrum. Övernattningsenheten har 13 rum fördelade på 9 enkelrum och 4 dubbelrum. Toalett och dusch finns i nära anslutning till rummet. Detta rum är ett dubbelrum.

När du kommer till vår reception blir du incheckad och får information om rutinerna hos oss. Sängen är bäddad när du kommer och på rummet finns handdukar och badlakan. I vistelsen ingår frukostbuffé, lunch, middag och lättare kvällsmål. Matsalen ligger i samma plan som rummen och där serveras frukost. Självservering av kvällsfika.

Frukost kl. 07.15 – 09.00
Lunch kl. 12.15 – 13.00
Middag kl. 17.00 – 18.30

Vänd dig till värd/värdinna om du är i behov av specialkost. Om du har behandlingstid och inte kan passa måltiden, så meddela värd/värdinna. Det finns alltid tillgång till kaffe och te. Du kan även ta med egen mat om du så önskar. Kyl, frys och mikrovågsugn finns.

Matsalen ligger i samma plan som rummen och där serveras frukost. Matsalen ligger i samma plan som rummen och där serveras frukost.

Ett övernattningsdygn kostar 100 kr för den person som ska besöka sjukhuset och närstående betalar 200 kr. Du kan checka in till och med kl. 19.00 och checka ut senast kl. 12.00 på avresedagen.

Övernattningsenheten är beläget på Högsbo sjukhus i Västra Göteborg vilket är cirka tio minuters resväg med bil från från Sahlgrenska sjukhuset. Närhet till allmänna kommunikationsmedel finns.

Vår personal finns tillgänglig måndag till torsdag kl. 7:00 till 20:00, fredag 07:00 till 15:00.

 

Checklista inför ditt besök

  • Ta gärna med mobiltelefon och laddare då vi endast har en fast telefon.
  • Vi ber dig lämna värdesaker hemma i möjligaste mån då vi inte har någon möjlighet att ansvara dessa. 
  • Anmäl dig i receptionen. 
  • Det finns möjlighet att låna parkeringskort.
  • Efter din vistelse får du en faktura hemskickad.

Vi som arbetar här

Hos oss finns receptionist, undersköterska och sjuksköterska.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Nenad Stojancevic, sektionsledare
Telefon: 031 - 342 56 69
E-post: nenad.stojancevic@vgregion.se

Ansvariga för mottagningen

Pernilla Lyckner, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 10 00
E-post:pernilla.lyckner@vgregion.se 

Carola Wallbäck, vårdenhetschef
Telefon: 031 - 342 10 00
E-post:carola.wallback@vgregion.se

 


Senast uppdaterad: 2018-05-14 17:07