Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Parkinsonmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2 A
421 37 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Hus B 9

Vägbeskrivning

Rehabiliteringsmedicin, Högsbo sjukhus: Spårvagn 1, 7, 8 mot Frölunda Gå av hållpl. Lantmilsgatan. Gå ner för backen till vänster så ligger Högsbo sjukhus på höger sida.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Mottagning rehabilitering
Box 30110
400 43 Göteborg

 Vi vänder oss till dig med Parkinsons sjukdom. Vi erbjuder rehabilitering, träning och förebyggande åtgärder. Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF

Vid ditt besök hos oss

När du kommer till oss genomgår du först en två till tre dagars teamutredning som avlutas med ett planeringsmöte där vi tillsammans med dig skriver en rehabiliteringsplan för din fortsatta rehabilitering. Du kommer då att få ta del av resultatet av utredningen tillsammans med specifika råd och behandlingsförslag på eller utanför vår mottagning. Vi planerar din rehabilitering ett år framåt i tiden som därefter utvärderas för att se om målen i din rehabiliteringsplan har uppnåtts.

Vår verksamhet är internationellt granskad och har fått högsta möjliga betyg, en treårig ackreditering, av den amerikanska kvalitetssäkringsorganisationen CARF, Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities. CARF är en icke vinstdrivande organisation som ackrediterar verksamheter i rehabiliteringsområdet. I sina granskningar utgår organisationen både från ett patient- och effektivitetsperspektiv.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns bland annat arbetsterapeut, kurator, sjuksköterska, fysioterapeut, neuropsykolog och rehbiliteringsläkare, vårdadministratör samt kurator vid behov.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Carina Meyer, vårdenhetschef
Telefon: 031 – 342 28 77
E-post: carina.me.johansson@vgregion.se

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Mottagningen tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.

Carina Meyer

Vårdenhetschef

Trandur Ulfarsson

Sektionschef

Senast uppdaterad: 2020-01-15 09:31