Rehabiliteringsmedicin mottagning Högsbo
Kontaktuppgifter
VÄXELTELEFON
031 - 342 10 00Tunnlandsgatan 2 A
Hus B 9
Högsbo sjukhus
421 37 Västra Frölunda
VÄGBESKRIVNING
Rehabiliteringsmedicin, Högsbo sjukhus: Spårvagn 1, 7, 8 mot Frölunda Gå av hållpl. Lantmilsgatan. Gå ner för backen till vänster så ligger Högsbo sjukhus på höger sida.
Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster för att:
Vi har mångårig erfarenhet av neurologiska sjukdomar/skador och erbjuder ett individuellt anpassat rehabiliteringsprogram för dig som drabbats av en neurologisk funktionsnedsättning till följd av exempelvis stroke, hjärnskada, ryggmärgsskada och andra skador och sjukdomar i centrala nervsystemet. Under hela rehabiliteringsperioden arbetar vi tillsammans med dig och dina närstående.
Söka vård hos oss
När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär du har. Den informationen kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral eller annan läkare skriver en remiss till oss. Du kan också skriva en egen vårdbegäran.
Vid ditt besök hos oss
När du kommer till vår mottagning går vi tillsammans igenom dina behov av rehabilitering. Utifrån dina förutsättningar och önskemål sätter vi gemensamt upp rehabiliteringsmål. Vi upprättar en individuell rehabiliteringsplan och planerar hur lång din rehabiliteringsperiod kommer att vara. Medelvårdtid på dagrehabilitering är cirka 6 veckor men varierar mycket från person till person. För patienter som inte blir rekommenderade dagrehabilitering erbjuds andra lämpliga alternativ. Dina närstående är välkomna att delta, både på möten och vid träning.
Under rehabiliteringsperioden arbetar vi på att finna fortsatta rehabiliteringsmöjligheter för dig efter utskrivningen från oss. Om du behöver kan vi planera och samordna din vård tillsammans med exempelvis kommun, Försäkringskassan, primärvård, företagshälsovård, arbetsgivare eller annan rehabiliteringsaktör.
Vår målsättning är att stötta och stärka dig med neurologiska svårigheter till en så god funktionsförmåga och livskvalitet som möjligt.
Inskrivning
Vid inskrivningen går vi tillsammans med dig igenom dina behov av rehabilitering. Utifrån dina förutsättningar och önskemål sätter vi gemensamt upp mål för din rehabiliteringsperiod hos oss, alternativt ger rekommendationer om andra rehabiliteringsmöjligheter.
Rehabiliteringsplan
Vi sammanfattar åtgärder, delmål och mål i en rehabiliteringsplan som vi upprättar vid ett inledande möte. Närstående är välkomna att delta både på möten och vid träning, tala med din behandlare. Vi planerar hur lång din rehabiliteringsperiod kommer att vara. Medelvårdtid på dagrehabilitering är ca 6 veckor men varierar mycket från person till person. Rehabplanen uppdateras fortlöpande under din rehabilitering.
LOTS
Ur personalgruppen utses en person som kommer att vara din LOTS/kontaktperson under behandlingsperioden.
Utredning / rehabilitering
Görs utifrån den planering och rehabplan vi gjort vid inskrivningen. Din behandling schemaläggs utifrån dina förutsättningar och din rehabiliteringsplan. Schemat kan variera vecka för vecka.
Prioritera dina behandlingstider
- Vi har en lång väntetid för personer för att få behandling/insatser hos oss.
- Vi förväntar oss att du prioriterar rehabiliteringen och de tider du har hos oss.
- Meddela i god tid eventuella andra aktiviteter eller undersökningar som vi behöver ta hänsyn till vid schemaläggning av behandling.
- Meddela eventuella återbud mer än 24 timmar i förväg. Senare återbud kommer att debiteras dig, vilket gäller även om du har frikort.
- Vid upprepade uteblivanden utan giltigt skäl förlorar du din rehabiliteringsplats
Utskrivning
Under rehabiliteringsperioden arbetar vi på att finna fortsatt individuellt anpassade rehabiliteringsmöjligheter för dig efter utskrivningen från oss, och att kontakter med uppföljande instanser tas. Vid behov är du välkommen, att i samråd med oss, bjuda in andra för information och samordning vid ett planeringsmöte. Exempel på personer som kan bjudas in är närstående, handläggare från kommun och Försäkringskassa, representanter från primärvård, företagshälsovård, arbetsgivare eller annan rehabiliteringsaktör. Vid utskrivning överförs du i regel till primärvården för medicinsk uppföljning.
Kontakt
Team Lila - Sjuksköterska 031 - 342 18 01
Team Blå - Sjuksköterska 031 - 342 51 10
Team Gul - Teamledare 031 - 342 50 28
Vi som arbetar här
På vår mottagning arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer, logopeder, neuropsykologer, sjuksköterskor, specialistläkare och undersköterskor, i team.
Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.
Synpunkter
Ulrika Ebbéus, vårdenhetschef
Telefon: 031 – 342 28 77
E-post: E-postadress
Du kan också skicka dina synpunkter med vanlig post:
Ansvariga för mottagningen
Ulrika Ebbéus, vårdenhetschef
Telefon: 031 – 342 28 77
E-post: E-postadress
Trandur Ulfarsson, t f sektionschef
E-post: E-postadress
Birgitta Löthgren, vårdenhetsöverläkare
Tel: 031 – 342 33 25
E-post: E-postadress