Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Ryggmärgsskadeteam

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag 11:00 - 12:00
torsdag 11:00 - 12:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2 A
421 37 Västra Frölunda

Yttre vägbeskrivning

Högsbo sjukhus.

Inre vägbeskrivning

Hus B1, plan 3, Högsbo sjukhus

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Ryggmärgsskadeteam
Box 30110
400 43 Göteborg

Ryggmärgsskada är en relativt ovanlig diagnos. Den kan vara traumatisk eller icke traumatisk. Sverige har en incidens för traumatiska skador, på cirka 10-15 fall per miljon invånare, dvs. ungefär 150 fall. Om man räknar in icke traumatiska skador, är incidensen nära den dubbla. Omfattande nedsättning av ryggmärgens funktion och medföljande allvarliga multiorgansvikt kräver ett mycket specifikt multidisciplinärt handhavande från skadeögonblicket/insjuknandet och under patientens återstående livstid. Den förhållandevis låga incidensen och tillståndets komplexitet ställer krav på stark koncentration av sjukvårdens insatser och en välfungerande vårdkedja.

Söka vård hos oss

Vi har en helhetssyn på patienterna. Teamen består av läkare med specialistkompetens i rehabiliteringsmedicin, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, undersköterskor, fysioterapeuter, logopeder, psykologer, kuratorer och sekreterare. Målsättningen är att patienten med hjälp av teamets samlade kompetens, ska kunna uppnå så god självständighet och delaktighet som möjligt, för att få en så god livskvalitet som är rimligt trots funktionsnedsättningar.

Vi som arbetar här

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Teamet tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.


Senast uppdaterad: 2020-09-22 11:12