Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Avdelning 12 och 25 Thorax

Tillfällig information Besökstid enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter

Telefontider

måndag - söndag
dygnet runt

Växeltelefon

Öppettider

måndag - söndag
dygnet runt

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Vi har tyvärr förlängda väntetider för operation i nuläget. Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemi.

Vi tar emot dig som skall genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta eller lungor.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat, lungtumörer och andra lungsjukdomar. 

Din vistelse hos oss

Vi har 33 vårdplatser och en speciell övervakningssal med tre vårdplatser (TIMA). Vi vårdar dig både före och efter operationen. Din rehabilitering påbörjas direkt efter att du genomgått operationen.

Du som patient får din tid för operation och kallelse via vår koordinator. Du som kommer hemifrån kallas för inskrivning till vår Thoraxmottagning. Du kommer då att få träffa kirurg, narkosläkare, sjuksköterska, undersköterska och fysioterapeut som kommer att ge dig information om vad som kommer att ske i samband med din operation.

På vår avdelning bedriver vi forskning och du kan som patient bli tillfrågad att delta i någon av våra studier. All medverkan är frivillig.

Patientinformation.

Checklista inför din vistelse

  • På grund av allergier och infektionskänsliga patienter ber vi dig som besökare att undvika parfym och blommor med stark doft.
  • Mobiltelefon är tillåten på avdelning mellan kl. 09 och 21.
  • Vi har ingen möjlighet att ansvara för värdesaker på avdelningen.

Besök till Thoraxavdelningen

Vi ber er respektera våra patienters behov av återhämtning samt minska risken att utsätta dem och medpatienter för smitta. Vi tar emot besökare efter överenskommelse med ansvarig sjuksköterska, men vi uppmuntrar till digital kontakt i första hand. 

Då det ofta finns andra patienter på samma vårdrum, ser vi det angeläget att den ni ska besöka kan förflytta sig till ett enskilt samtalsrum. Vi begränsar antalet fysiska besök till max 1 person.

Besök sker under förutsättning att det inte föreligger tecken på smittsam sjukdom.

Vi som arbetar här

På vår mottagning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, sjuksköterska, fysioterapeut och specialistläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Förlängda väntetider för operation

Vi har tyvärr förlängda väntetider för operation i nuläget. Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemi.

Pernilla Lyckner

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Carola Wallbäck

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Andreas Westerlind

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-09-30 16:08