Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Operation 2 Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Operationskoordinator te
måndag - fredag
8:00 - 9:00

Växeltelefon

Besöksadress

Blå stråket 5
413 46 Göteborg

Förlängda väntetider för operation

Vi har tyvärr förlängda väntetider för operation i nuläget. Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemi.

Vi tar emot dig som skall genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta, lungor eller blodkärl.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat eller i benens kärl, förträngningar i halsens kärl, pulsåderbråck, lungtumörer och andra lungsjukdomar. Vi utför även hjärt- och lungtransplantationer. 

Vi har lång erfarenhet av vårt specialistområde hjärt- och lungkirurgi. Vi har, tillsammans med Skånes Universitetssjukhus, Socialstyrelsens uppdrag att utföra rikssjukvård i form av hjärt- och lungtransplantation samt hjärtkirurgi på vuxna patienter med medfödda hjärtfel, Grown Up Congenital Heart disease, GUCH.  Vi utför också extraktioner av pacemakerelektroder med hjälp av laser.

Som patient kommer du alltid till oss via en vårdavdelning eller en mottagning. Vid inskrivningen kommer du att få information från en kirurg, anestesiläkare (narkosläkare) med flera. När du därefter kommer till Operation, blir du genast omhändertagen av anestesipersonal som förbereder och gör dig i ordning inför din operation.

Om du har frågor i väntan på din hjärt- eller lungoperation kan du kontakta:

Operationskoordinator hjärt- och lungkirurgi telefon: 031 - 342 11 63, mån-fre 10-12

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, anestesisjuksköterska, operationssjuksköterska, perfusionist (som ansvarar för hjärt- och lungmaskinen), thoraxkirurg, kärlkirurg och anestesiläkare.

Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar har vi ibland läkare och sjuksköterskor från andra mottagningar och avdelningar. 
Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.

Synpunkter och klagomål på vården

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta.

Lämna gärna dina synpunkter via 1177, e-post eller post.

Ansvariga för avdelningen

Förlängda väntetider för operation

Vi har tyvärr förlängda väntetider för operation i nuläget. Så här påverkas operationsköerna av pågående pandemi.

Mattias Danielsson

Medicinskt ansvarig

Senast uppdaterad: 2021-10-19 06:50