Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Operation 3 Sahlgrenska

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

Operationskoordinator te
måndag - fredag 8:00 - 9:00

Växeltelefon

Besöksadress

Blå stråket 7
413 46 Göteborg
Sahlgrenska sjukhuset
Plan 4

Vägbeskrivning

Hållplats Sahlgrenska huvudentré

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Operation 3 Sahlgrenska
413 45 Göteborg

Thorax operationsverksamhet

Aktuell information om vår operationsverksamhet 191105:

Efter beslut av Arbetsmiljöverket kommer Thorax operationssalar att evakueras under hösten 2020 och verksamheten kommer att flytta till andra operationssalar på Sahlgrenska. Flytten till nya salar påverkar inte planerade eller akuta operationer.

Vi tar emot dig som skall genomgå en behandling eller operation för sjukdom i hjärta, lungor eller blodkärl.  De vanligaste diagnoserna är hjärtklaffsjukdomar, kärlkramp i hjärtat eller i benens kärl, förträngningar i halsens kärl, pulsåderbråck, lungtumörer och andra lungsjukdomar. Vi utför även hjärt- och lungtransplantationer. 

Vi har lång erfarenhet av vårt specialistområde hjärt- och lungkirurgi. Vi har, tillsammans med Skånes Universitetssjukhus, Socialstyrelsens uppdrag att utföra rikssjukvård i form av hjärt- och lungtransplantation samt hjärtkirurgi på vuxna patienter med medfödda hjärtfel, Grown Up Congenital Heart disease, GUCH.  Vi utför också extraktioner av pacemakerelektroder med hjälp av laser.

Som patient kommer du alltid till oss via en vårdavdelning eller en mottagning. Vid inskrivningen kommer du att få information från en kirurg, anestesiläkare (narkosläkare) med flera. När du därefter kommer till Operation, blir du genast omhändertagen av anestesipersonal som förbereder och gör dig i ordning inför din operation.

Om du har frågor i väntan på din hjärt- eller lungoperation kan du kontakta:

Operationskoordinator hjärt- och lungkirurgi telefon: 031- 342 11 63, mån-fre 10-12

Vi som arbetar här

På vår avdelning finns olika yrkeskategorier som till exempel undersköterska, anestesisjuksköterska, operationssjuksköterska, perfusionist (som ansvarar för hjärt- och lungmaskinen), thoraxkirurg, kärlkirurg och anestesiläkare.

Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: 

Telefon: 031 - 342 24 00

Ansvariga för avdelningen

Medicinskt ansvariga: Klaus Kirnö, Mattias Danielsson

Helene Sackari

Avdelningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-06 14:26