Regionhabilitering - Habilitering
Patientinformation
Vårdgivarinformation
Regionhabiliteringen är en högspecialiserad verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar upp till 18 år med medfödda och förvärvade neurologiska funktionsnedsättningar. Vi genomför komplexa och tvärprofessionella utredningar samt behandlingsinsatser.
Regionhabiliteringen är en del av Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Remisser kommer framför allt från Västra Götalandsregionen och Region Halland men även från övriga Sverige.
Regionhabiliteringen är geografiskt belägen på Hisingen i Göteborg.
Vid ditt besök hos oss
Verksamheten är indelad i fyra diagnosspår
Diagnosspåren är cerebral pares, förvärvad hjärnskada, neuromuskulära sjukdomar, ryggmärgsbråck och andra sällsynta neurologiska funktionsnedsättningar. I varje diagnosspår ingår utredning, behandling och i förekommande fall uppföljning enligt specificerade vårdprogram. Detta bedrivs som dagsjukvård från två dagar till två veckor.
Det finns möjlighet att under vistelsen få hjälp med skolarbete av lärare på sjukhusskola.
Vi har öppet måndag till fredag kl. 8-16. Patienter med familjer kan övernatta under vardagar.
Vi som arbetar här
Hos oss arbetar det många olika yrkeskategorier. Du kommer träffa dem som är viktiga för dig i din utredning eller behandling.
De yrkeskategorier som finns representerade är arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast, habiliteringsassistent, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog och uroterapeut samt administrativ personal.
Forskning
Läs mer om Regionhabiliteringens forskningsverksamhet via denna länk:
Genväg till vår forskningssida
Eftersom Sahlgrenska Universitetssjukhuset har ett utbildningsansvar förekommer det studenter på våra mottagningar och avdelningar. Du har som patient rätt att säga till om du inte vill ha studenter närvarande under ditt besök. Alla som arbetar här, personal och studenter, har tystnadsplikt.
Vårt mål är att ge dig god vård och ett gott bemötande. Om du har synpunkter på den vård, behandling eller det bemötande du har fått är vi mycket tacksamma om du låter oss få veta detta. Lämna gärna dina synpunkter till: