Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Spasticitetsmottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 9:00 - 16:00

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 9:00 - 15:00

Besöksadress

Tunnlandsgatan 2 A
421 37 Västra Frölunda
Högsbo sjukhus
Hus B 9

Vägbeskrivning

Rehabiliteringsmedicin, Högsbo sjukhus: Spårvagn 1, 7, 8 mot Frölunda Gå av hållpl. Lantmilsgatan. Gå ner för backen till vänster så ligger Högsbo sjukhus på höger sida.

Postadress

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Mottagning rehabilitering
Box 30110
400 43 Göteborg

Är en specialistmottaggning som vänder sig till personer med spasticitet (en form av muskulär överaktivitet) till följd av skada i centrala nervsystemet.

Söka vård hos oss

Vi tar emot personer som är i arbetsför ålder, remiss krävs.

Vid första besöket får patienten träffa läkare, arbetsterapeut och sjukgymnast. Teamet tar då ställning till hur pass hindrande spasticiteten är för patienten i vardagen och om den bedöms vara behandlingsbar. Därefter beslutas om vilken typ av åtgärd som kan vara lämplig. För att kunna se resultatet av behandling, filmar vi bedömningen.

Vid ditt besök hos oss

En vanlig behandlingsform är injektion med botulinumtoxin kombinerat med en intensiv träningsperiod och eventuellt behandling med skena. Din ordinarie sjukgymnast och/eller arbetsterapeut är välkommen att närvara vid bedömningen, eftersom träning efter spasticitetsbehandlingen sker där patienten brukar träna. Spasticitetsmottagningens sjukgymnast och arbetsterapeut har framför allt konsultativ funktion och kan inte erbjuda

Vi som arbetar här

Kontakt

Du kan kontakta oss per telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster, där du kan av- omboka tid, eller utföra andra ärenden. Mottagningen tillhör Rehabiliteringsmedicin Sahlgrenska.


Senast uppdaterad: 2020-01-15 10:46