Bröstmjölksdonation

Senast ändrad 2017-03-08 av Ann-Sofie Soffi Petersson Infomaster

Bröstmjölkdonation

Har du överskott av bröstmjölk? I så fall är du varmt välkommen att donera din bröstmjölk till vår modermjölkscentral. Din mjölk kommer då att analyseras för att fastställa näringsinnehåll och pastöriseras för att sedan kunna ges till för tidigt födda och sjuka barn som är i stort behov av bröstmjölk. För att donera din bröstmjölk måste du vara helt frisk och medicinfri och det får max ha gått tre månader sedan din förlossning. Du ombeds fylla i en hälsodeklaration samt ta blodprover för att säkerställa att din mjölk är lämplig att använda. Bröstpump och flaskor får du låna från modersmjölkscentralen.

Om du är intresserad kontakta modersmjölkscentralen på telefon: 031-343 42 65 eller gå in på modersmjölkscentralens facebooksida, http://www.facebook.com/modersmjölkscentralen Östra.

Efter du haft kontakt med modersmjölkscentralen går det bra att lämna in bröstmjölk på:

Vårdcentralen Frölunda,

Närhälsan, Frölunda Torg kl: vardagar 8.00-12.00

Barnavårdcentralen,

Biskopsgården, Höstvädersgatan 1 kl: vardagar 8.00-15.00

SU/Östra sjukhuset Neonatalavdelning 309

kl:8-20 alla dagar

SU/ Östra sjukhuset Modersmjölkscentralen

servicehuset (SH)

Vardagar kl: 7.00-15.30

Har du överskott av bröstmjölk? I så fall är du varmt välkommen att donera din bröstmjölk till vår modersmjölkscentral. Har du överskott av bröstmjölk? I så fall är du varmt välkommen att donera din bröstmjölk till vår modersmjölkscentral.

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver Bröstmjölksdonation är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.