Deformerad näsa

Denna sida saknar än så länge innehåll. Vill du dela med dig av det du kan om ämnet? Klicka på knappen "Ändra" och börja skriv!

Medfödd eller skadeorsakad deformering av näsan är i vissa fall så uttalad att den motiverar plastikkirurgisk operation, näsplastik.

Naturliga variationer i näsans form, exempelvis puckel på näsryggen eller klumpig nässpets, åtgärdas inte inom plastikkirurgin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Behandlingsalternativ

På Sahlgrenska Universitetsjukhuset utförs näsplastik i princip med två olika tekniker. Vanligen sker operationen via små snitt inuti näsborrarna, så kallad sluten teknik. Vid mer omfattande operationer används ibland så kallad öppen näsplastik. Detta innebär att man lägger ett litet snitt i huden över nässkiljeväggen ovanför läppen för att på så sätt få större åtkomlighet.

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver Deformerad näsa är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.

Deformerad näsa ingår i tema Tema plastikkirurgi