Aktiviteter på vårdrummet

Senast ändrad 2016-06-02 av Sahlgrenska Universitetssjukhuset

DROTTNING SILVIAS BARN- OCH UNGDOMSSJUKHUS

Du som är inlagd kan få besök av oss från lekterapin. Det finns många olika saker vi kan hjälpa till med för att göra din vistelse på sjukhuset lite roligare och intressantare. Vi kan till exempel hjälpa dig med att göra ditt rum fint med diverse utsmyckningar som till exempel ljusslingor, tavlor och annat som kan lånas ut under din vistelse på sjukhuset. Du kan också låna tv-spel som Xbox och Wii, film, böcker, pussel, kritor och ritpapper och annat skapande material. Du berättar för oss vad du är intresserad av så försöker vi göra så gott vi kan för att din vistelse på sjukhuset ska bli så bra som möjligt. I mån av tid och möjlighet så hjälper vi även till med pedagogiska aktiviteter på vårdrummet. 

Kanske kommer du att lära dig något som du inte har haft tid med tidigare? På lekterapin finns en musikpedagog som kan komma upp till ditt vårdrum och spela och sjunga, ge lektioner i gitarr/keyboard/trumspel eller fixa med att göra egen musik på Ipad.

Tycker du om att lyssna? Våra bibliotekarier kommer gärna upp på rummet och läser för dig ur en bok. Kanske är du intresserad av att vara med i en Läsklubb för två? Erbjudandet gäller för alla åldrar.

Ibland kommer det clowner på besök till avdelningen och allt som oftast dyker dom upp på rummet, om du vill.

 

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver På vårdrummet är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.