Ryggvärk

Senast ändrad 2016-11-02 av Sofi Ericsson Handläggare, övergripande verksamhetsplanering

De flesta personer får någon gång ont i ryggen. Det börjar många gånger med att man belastar ryggen mer än vanligt och besvären går över efter en tid. Du kan läsa mer om ryggvärk på www.1177.se

Så ställs diagnosen

Det finns reumatiska sjukdomar som leder till inflammatorisk ryggvärk. Dessa ryggproblem sitter ofta längst ner i ryggen och ibland också mellan skulderbladen. Speciellt för reumatiska ryggbesvär är att man kan bli mycket stel under natten och vakna med stelhet och värk tidigt på morgonen. När man gått upp och rört sig ett tag blir besvären lindrigare. Läs mer om inflammatorisk ryggsjukdom i relaterade länkar på denna sida

Behandlingsalternativ

Om du har ryggvärk som inte lindrats efter några veckor bör du vända dig till allmänläkare på din vårdcentral för bedömning.

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver Ryggvärk är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.