Syskonstödjare

Senast ändrad 2017-03-21 av Sofia Fia Månsson Enhetschef

DROTTNING SILVIAS BARN- OCH UNGDOMSSJUKHUS

Har du en sjuk bror eller syster?
Då finns vi syskonstödjare här för dig!

Dagarna på sjukhuset är ofta långa och enformiga, även för dig som är frisk. Tillsammans med syskonstödjaren kan du göra något du tycker om.

Vi kan åka ner till stan, gå på bio, fika eller till exempel spela pingis på lekterapin. Du bestämmer!

Om man är yngre så kan vi gå till lekparken, skogen eller leka på lekterapin. Du bestämmer!

Det finns ingen övre åldersgräns. De yngre barnen behöver vara tillräckligt stora för att kunna lämna mamma och pappa en stund utan inskolning.

Vi ordnar syskonträffar varje vecka där syskon från olika avdelningar kan träffas. Tid och plats för våra träffar finns på anslagstavlorna runt om på sjukhuset.

Det kan vara jobbigt när en bror eller syster blir sjuk och det väcker känslor och skapar funderingar. Vi lyssnar gärna på dina frågor och funderingar, om du känner att du vill prata.

Vi är utbildade pedagoger med lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Tveka inte att kontakta oss! Vi finns på lekterapin.

Johan och Jennie
0702-265537 eller E-postadress

 

 

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver Syskonstödjare är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.