Vitaminbrist

Senast ändrad 2016-10-04 av Carina Larsson Kommunikatör

Din kropp behöver en mängd vitaminer dagligen för att fungera som den ska. Vitaminer får vi framför allt genom maten vi äter. Äter man varierat dvs, av alla livsmedelsgrupper får vi i oss tillräckligt av de vitaminer vi behöver. Vitaminbrist är ovanligt men kan förekomma  hos personer som äter ensidigt på grund av sjukdom eller om man av olika anledningar undviker att äta vissa livsmedel. Om man är osäker om man får i sig tillräckligt med vitaminer bör man kontakta dietist eller läkare. Om man har en sjukdom som gör att man äter för lite eller ensidigt bör man diskutera med sin läkare om man funderar över vitaminbrist. 

Anmäl
Bevaka
Tipsa
Patient wiki

Sidan som beskriver Vitaminbrist är öppen för att både patienter och vårdpersonal tillsammans ska kunna bidra till informationen. Syftet är att ge en så korrekt och relevant beskrivning som möjligt av den vård som erbjuds vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Tänk på att du i första hand alltid ska följa de råd, rekommendationer och ordinationer som din läkare ger dig, oavsett vad du läser i generella beskrivningar.