Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Din journal

En medicinsk journal är en sammanställning av handlingar som rör dig som patient. Varje gång du besöker vården registreras uppgifter om dig i en journal.

Du kan själv logga in och läsa dina journalanteckningar från besök efter 2016-06-01 via e-tjänsten Journal via nätet på 1177.se.

Beställningar rörande röntgenbilder beställs av Mediaenheten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset via 1177.se

Logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Journaler från BB och/eller förlossningen går inte att läsa på 1177, utan behöver beställas.

Beställa journalkopior

Du kan beställa kopior av din egen journal via 1177 Vårdguidens e-tjänster: Beställ journalkopia.

Du kan också beställa kopior av din journal via en särskild beställningsblankett för journalkopior som du fyller i och skickar till Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

För att din beställning ska kunna behandlas snabbt och säkert är det bra om du textar personnummer, namn, datum samt skriver under beställningen. Det är också till hjälp om du kan precisera vad det är du vill ha kopior på. Begär du journalen för någon annans räkning, exempelvis en släkting, så är det viktigt att den personen gett sitt samtycke och skrivit under begäran.

Av sekretesskäl kan sjukhuset inte hantera beställningar av journalkopior via mejl.

Handläggningstiden beror på hur omfattande beställningen är och hur journalen förvaras. Vid handläggningen görs en bedömning om du får kopior av journalen hemskickad. Kopiorna skickas hem till din folkbokföringsadress. Kopieringsavgift är 50 kr + 2 kr per sida från 10:e sidan och uppåt. Maxkostnad är 300 kr. Kopiorna skickas mot postförskott där postens avgifter tillkommer. För journalbeställning från annan verksamhet än de som finns angivna i 1177 Vårdguidens e-tjänster, var god kontakta berörd verksamhet.

För beställning av journalkopior, se telefonnummer här nedanför.

Spärr av journal

Du har möjlighet att spärra information i din patientjournal för att den inte ska kunna läsas av personal utanför den enhet som spärren avser.

Om du vill spärra din journal, begära loggutdrag eller har frågor kring sammanhållen journalföring kan du kontakta Spärr- och Loggservice inom Västra Götalandsregionen. Här kan du som patient få information om dina rättigheter inom ramen för patientdatalagen.

Vill du ha mer information om spärr eller om du vill spärra dina uppgifter så ringer du Spärr- och Loggservice. Om du vill spärra din journal krävs att du fyller i en blankett. Den får du hos Spärr- och Loggservice. Blanketten lämnar du sedan in hos närmaste vårdcentral eller sjukhus. Du måste lämna in blanketten personligen för att personalen ska kunna styrka din identitet. Det går alltså inte att göra via telefon eller brev.

Läs mer om tjänsten på 1177.se

Arkiv och informationsstruktur

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Öppet för beställning av journalkopior via telefon helgfria vardagar 9-11.

Spärr- och Loggservice

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-05-17 13:13