Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Om sjukhuset

Kompetens och omtanke

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns kompetensen att utföra de allra mest avancerade behandlingar och ingrepp som dagens medicinska utveckling tillåter. Samtidigt är omtanken och omvårdnaden om patienten vårt främsta fokus. För att kunna garantera kvalitet är ständig utveckling och förbättring ett viktigt mål.  Som ett av landets största universitetssjukhus har vi närheten till allt det som erbjuds inom utbildning och forskning på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.

Bredd och djup

Sahlgrenska Universitetssjukhuset fungerar som ett länssjukhus för invånarna i Göteborgsområdet. I Västra Götalandsregionens är vi en motor för hälso- och sjukvårdsutvecklingen. Patienter från hela regionen kommer hit för olika specialistbehandlingar och kunskap förs också ut till regionen. 

Vi har spetskompetens inom cirka 25 specialiteter och behandlar patienter från hela Sverige. Det gäller bland annat hjärt- och kärlsjukvård, rekonstruktiv kirurgi, barnsjukvård, vaccin, immunologi, reumatologi och kateterburen intervention. Barnhjärtkirurgin på vårt barnsjukhus, Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, har utsetts till rikssjukvård av Socialstyrelsen.

Flera platser i Göteborgsområdet

Vår verksamhet finns på flera platser i Göteborgsområdet – på Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus, Högsbo sjukhus och på flera öppenvårdsmottagningar runtom i stan. Tillsammans arbetar cirka 17 000 medarbetare hos oss, vilket gör sjukhuset till en av de största arbetsplatserna i Västra Götalandsregionen.

Entrén för Sahlgrenska sjukhuset.

Organisation

Här kan du läsa mer om sjukhusets ledningsgrupp och om den politiska styrelsen.

Medarbetare tittar in i mikroskop.

Uppdrag och vision

Sahlgrenska Universitetssjukhuset – sjukvård, forskning, utveckling och utbildning med högsta kvalitet

Mörkklädd person med hjälm sitter på en cykel utomhus.

Hälsofrämjande sjukhus

Vi arbetar aktivt med att sprida kunskap, synliggöra goda exempel och motivera till en hälsosammare livsstil.

Vindkraftverk

Miljö och hållbarhet

Miljöarbetet är en viktig del i det förebyggande och framtida arbetet för en friskare befolkning.

Spårvagn åker framför en byggnad. En kvinna håller upp en bebis.

Medicinhistoriska museet

På Medicinhistoriska museet kan du ta del av hur synen på sjukdom och hälsa har förändrats genom tiderna.

Byggnader mot blå himmel.

Historik

Här kan du läsa mer om Sahlgrenska Universitetssjukhusets historia.

Sjukvårdspersonal

Sahlgrenska International Care

Sahlgrenska International Care (SIC) is a gateway to highly specialized healthcare services in Region Västra Götaland, West Sweden (website in English).

Byggnad med träd framför och människor som går utanför.

Sjukhuset växer

Här presenterar vi några av byggprojekten som kommer att säkra vården för kommande generationers göteborgare.

Person håller i mobiltelefon.

Press och omvärld

Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns representerat på flera sociala medier, i poddar, i press och media och på många andra platser.


Senast uppdaterad: 2021-12-13 11:16