Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Munskydd ska användas av dig och eventuell medföljare som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

Hälsofrämjande sjukhus

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett hälsofrämjande sjukhus. Det innebär att vi arbetar aktivt med att sprida kunskap, synliggöra goda exempel och motivera till en hälsosammare livsstil.

Föreläsningsserien Kvällsföreläsning för bättre hälsa

Varje år håller våra specialister på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till exempel läkare, sjuksköterskor och psykologer öppna föreläsningar för alla som är intresserade av sin hälsa. Samlingsrubriken för föreläsningsserien är Kvällsföreläsning för bättre hälsa.

Läs mer om föreläsningarna.

För stöd att ändra dina levnadsvanor

Ta hjälp av Hälsocoach online och boka ett möte digitalt.
Till Hälsocoach online.

Rökfritt sjukhusområde

Sedan 1 mars 2014 är Sahlgrenska Universitetssjukhuset ett rökfritt sjukhusområde. Sjukhuset är därmed det första universitetssjukhuset i Sverige att erbjuda en helt rökfri miljö för alla som vistas inom området.

Läs mer om rökfritt sjukhusområde här.

Mer information

Nätverket för Hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer, HFS (extern sida) 

Folkhälsomyndigheten (extern sida)

Om folkhälsa på Västra Götalandsregionens hemsida

Tobaksfakta (extern sida)


Senast uppdaterad: 2018-02-20 14:39