Forskning, utbildning och innovation
Sahlgrenska Universitetssjukhuset är landets största sjukhus. Här bedrivs forskning, utveckling, utbildning och innovation i världsklass till nytta för patienterna – idag och i framtiden.
På Sahlgrenska Universitetssjukhuset är forskningen en integrerad del i vardagen. I nära samarbete mellan akademi, klinik och näringsliv läggs grunden för dagens, och morgondagens, sjukvård.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset blev, tillsammans med Västra Götalandsregionen och Göteborgs Universitet, rankat som bäst i landet på klinisk forskning i Vetenskapsrådets senaste utvärdering av den kliniska forskningens kvalitet i ALF-regionerna. Forskning genomsyrar hela universitetssjukhusets verksamhet och är också en möjlig karriärväg för våra medarbetare.
Konkurrenskraftig utbildning och innovationsarbete i vården
Vårt mål är att vara landets ledande utbildningssjukhus och erbjuda konkurrenskraftig utbildning tillsammans med Göteborgs universitet. Universitetssjukhusets högspecialiserade kliniska miljö främjar lärande och utveckling mot en professionell kompetens, där vi även ser studenten som en framtida medarbetare.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset jobbar även aktivt för att stimulera innovationer i vården, som en integrerad del i den kliniska vardagen.
Nyheter om forskning, utbildning och innovation
-
DNA-extraktion är en av de tjänster som Biobank Väst erbjuder. Servicen kan utnyttjas av alla typer av forskningsstudier som vill extrahera DNA från blod eller buffy-coat för att sedan utföra analyser så som sekvensering eller genotypning med GWAS-analys.
-
Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en forskningstät kvinnoklinik. Flera studier som bedrivits här de senaste åren har fått stor uppmärksamhet och bidragit till att förändra både internationella och nationella riktlinjer.
-
Den 6-8 september 2022 arrangeras Nordic Biobank Conference 2022 på Svenska Mässan i Göteborg.
-
Vi söker forskningsaktiva läkare som ska göra bastjänstgöring, och önskar kombinera forskning och BT.
-
Sjuksköterskor, skötare, undersköterskor och barnsköterskor som är anställda på Sahlgrenska Universitetssjukhuset har möjlighet att specialistutbilda sig med bibehållen lön. Här berättar elva medarbetare om hur det var att ta steget.
-
Sahlgrenska Universitetssjukhusets projekt med mobil röntgen växer. Nu har alla kommunala äldreboenden i Härryda kommun anslutit och modellen väcker intresse i hela Västra Götalandsregionen och nationellt. En tjänst där modern teknik och bilddiagnostik banar vägen för effektivare sjukvård.
-
Sara Ebadi är en av de läkarstudenter som hjälper till i undervisningen. Under dissektion av kroppar som människor valt att donera till universitetet visar hon hur organ och strukturer i kroppen hänger samman, för en liten grupp läkarstudenter i taget.
-
Disputerade ST-läkaren Josefina Robertsson har en ALF-tjänst på halvtid. Specialistsjuksköterskan Malin Örn har provat på forskning i tre månader. Överläkaren Jimmy Celind satsar på att bli docent. Hör tre kliniska forskare berätta om tre olika sätt att forska.
-
Hur hittar man sin nisch? Och hur går det till när man applicerar sina egna resultat på vården? Möt sju kliniska forskare som alla drivs av att lösa patienternas gåtor - inom forskningsfält som spänner från nyföddas ögon till bröstcancer och thoraxkirurgi.
-
Avsnitt 41 av Sahlgrenskapodden handlar om specialiteten intensivvårdssjuksköterska. Ett jobb som är otroligt svårt och därför stimulerande.