Utbildning

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset integreras akademi och klinik för dagens, och morgondagens, sjukvård. Vårt mål är att vara landets ledande utbildningssjukhus och erbjuda konkurrenskraftig utbildning tillsammans med Göteborgs universitet.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuder, tillsammans med Göteborgs universitet, utbildning för flera yrkesgrupper inom vård och omsorg. Vi har också ett tätt samarbete med näringsliv och andra forsknings- och utbildningsinstitutioner – en möjlighet att forma framtidens universitetssjukhusvård. 

Vi tar emot studenter från universitet och högskolor, gymnasieskolor, komvux och yrkeshögskolor. Universitetssjukhusets högspecialiserade kliniska miljö främjar lärande och utveckling mot en professionell kompetens, där vi även ser studenten som en framtida medarbetare.

LÄS MER: Information om våra kliniska utbildningsplatser hittar du under Utbildningsenhet FoUUI.

Studera specialistutbildning med bibehållen lön

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset erbjuds medarbetare ständigt lärande – vi utvecklas varje dag genom erfarenhetsutbyte, fortbildning och det nära samarbetet med universitetet. För att säkra kompetensförsörjning möjliggör Sahlgrenska Universitetssjukhuset för sjuksköterskor, undersköterskor, skötare och barnsköterskor att söka och genomföra betald specialistutbildning inom ramen för sin anställning.

LÄS MER: Medarbetare har möjligheten att studera specialistutbildning med bibehållen lön

AT-tjänstgöringen – bäst rankad i landet

I Sveriges yngres läkares förenings rankning av AT-tjänstgöring har Sahlgrenska Universitetssjukhuset den högsta rankningen av universitetssjukhusen i Sverige.

– Det här fina resultatet beror mycket på ett bra samarbete mellan AT-kansliet på SU, involverade kliniska verksamheter och våra fantastiska AT- läkare, säger Joakim Björås, utbildningschef på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

LÄS MER: Sahlgrenska Universitetssjukhusets AT bäst rankad av landets universitetssjukhus

Relaterade länkar: