Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Remissportalen (för andra vårdgivare)

Nya namn på mottagningar och avdelningar

Under 2021 byter en stor del av sjukhusets mottagningar namn. Syftet är att förenkla för patienter, medarbetare och remittenter att förstå namnen och lättare hitta rätt vid besök på sjukhuset. 

Här hittar du en översättningslista med gamla och nya namn
Uppdaterad 7 september 2021.

På Sahlgrenskaliv kan du läsa mer om projektet

Remissportalen är till för vårdgivare som remitterar patienter till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Remissportalen är en centraliserad funktion som omvandlar remisser i pappersform till elektroniska dokument/filer. Här blir varje remiss inskannad till ett ärendehanteringssystem som möjliggör spårbarheten i varje enskilt remissärende.

Till Remissportalen skickas remisser och av oss begärda kompletteringar. Remissportalen hanterar remisser för samtliga mottagningar/avdelningar som finns i listan ovan. Behöver du kontakta oss via telefon hittar du rätt telefonnummer via presentationen av respektive enhet i listan ovan.

Om du som vårdgivare ändå väljer att faxa en remiss direkt till någon av våra anslutna mottagningar/avdelningar är det viktigt att du inte skickar en kopia till Remissportalen eftersom detta innebär dubbelregistrering.

Se undantag nedan (SVF-remisser)

Adress (på kuvertet):

Remissportalen
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg

Adress (på remissen):

Namnet på den verksamhet som remissen ska gå till
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg


Senast uppdaterad: 2021-04-21 12:45