Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Remissportalen (för andra vårdgivare)

Remissportalen är till för vårdgivare som remitterar patienter till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Remissportalen är en centraliserad funktion som omvandlar remisser i pappersform till elektroniska dokument/filer. Här blir varje remiss inskannad till ett ärendehanteringssystem som möjliggör spårbarheten i varje enskilt remissärende.

Till Remissportalen skickas remisser och av oss begärda kompletteringar. Remissportalen hanterar remisser för samtliga mottagningar/avdelningar som finns i listan ovan. Behöver du kontakta oss via telefon hittar du rätt telefonnummer via presentationen av respektive enhet i listan ovan.

Om du som vårdgivare ändå väljer att faxa en remiss direkt till någon av våra anslutna mottagningar/avdelningar är det viktigt att du inte skickar en kopia till Remissportalen eftersom detta innebär dubbelregistrering.

Se undantag nedan (SVF-remisser)

Adress (på kuvertet):

Remissportalen
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg

Adress (på remissen):

Namnet på den verksamhet som remissen ska gå till
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
413 45 Göteborg

SVF-remisser (Standardiserade vårdförloppet)

Remisser som är avsedda att ingå i det standardiserade vårdförloppet ska inte skickas till remissportalen. Dessa ska faxas direkt till specifik enhet som remissen är ämnad för, enligt regional rutin. Lista över SVF-remissers faxnummer hittar du här.


Senast uppdaterad: 2020-09-18 09:36