Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skärpta restriktioner för besökare och medföljare gäller för Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Du som besöker någon av sjukhusets lokaler ska vara symptomfri, bära munskydd samt hålla avstånd till andra. Läs mer om restriktionerna här.

Avdelningar och mottagningar

Nya namn på mottagningar och avdelningar

Under 2021 fick flera mottagningar och avdelningar på sjukhuset nya namn. De nya namnen ska göra det tydligare för dig som patient eller besökare och underlätta för dig att hitta rätt vid ditt besök.

Några exempel på namnbyten är Dietistenhet barn som blir Dietistmottagning barn och Anorexi-Bulemimottagning som blir Ätstörningsmottagning barn och unga vuxna. Du som har ett bokat besök på en mottagning som får nytt namn meddelas via kallelse eller sms-påminnelse om det nya namnet och eventuellt ny adress.

Centrumbildningar

I centrumbildningar samlas kompetens inom vårdområden där vi är nationellt och internationellt ledande för att ge den bästa vården till patienterna.


Senast uppdaterad: 2022-01-13 09:30