Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Drottning Silvias barnsjukhus

Drottning Silvias barnsjukhus är Sveriges största barnsjukhus och en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi behandlar och vårdar barn och ungdomar mellan 0 och 18 år (i vissa fall upp till 25 år).

Vi tar emot patienter från hela Sverige och ibland Norden. På Drottning Silvias barnsjukhus finns specialistkompetenser och världens mest avancerade high-tech-miljöer som gör det möjligt för oss att ta emot och behandla de allra sjukaste barnen.

Samtidigt är Drottning Silvias barnsjukhus ett sjukhus för alla barn, allt ifrån dem som behöver lite stöttning i livets början, till dem som behöver livräddande insatser.

Drottning Silvias barnsjukhus bedriver Nationellt Högspecialiserad vård inom elva områden, till exempel transplantationer av hjärta och lungor och ätstörningsvård. 

Fundamentet till Drottning Silvias barnsjukhus finns i Förenta Nationernas barnkonvention som är svensk lag.

På Drottning Silvias barnsjukhus är vi specialister på barn helt enkelt.


Senast uppdaterad: 2023-01-18 13:45