Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Drottning Silvias barnsjukhus

Drottning Silvias barnsjukhus är Sveriges största barnsjukhus och en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi behandlar och vårdar barn och ungdomar mellan 0 och 18 år.*

Fotograf: Johanna Ewald St Michaels


Vi tar emot patienter från hela Sverige och Norden. På Drottning Silvias barnsjukhus finns specialistkompetenser och världens mest avancerade high-tech-miljöer som gör det möjligt för oss att behandla de allra sjukaste barnen.

Samtidigt är Drottning Silvias barnsjukhus ett sjukhus för alla barn, de som behöver lite stöttning i livets början, och de som behöver livräddande insatser.

Drottning Silvias barnsjukhus bedriver Nationellt Högspecialiserad vård inom 25 områden, till exempel transplantationer av hjärta och lungor och ätstörningsvård. Vi har en stor avdelning för lekterapi och skola, gymnastikhall och bassäng för rehabilitering och habilitering. 

Fundamentet till Drottning Silvias barnsjukhus finns i FNs barnkonvention som är svensk lag.

På Drottning Silvias barnsjukhus är vi specialister på barn helt enkelt.

*Ätstörningsvård upp till 25 år.

Queen Silvia Children's Hospital in English 


Senast uppdaterad: 2023-09-13 09:19