Sjukhusdirektören direkt

Boubou Hallberg utanför Sahlgrenska sjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska bli Europas ledande universitetssjukhus 2032. På den här sidan kan du följa sjukhusdirektör Boubou Hallberg och få en inblick i arbetet med att nå dit.

Senaste blogginlägg

 • Publicerad:
  Omställning, öppna möten och röda flaggor

  Svensk hälso- och sjukvård står mitt i en stor förändring, en omställning. Det gäller även oss på universitetssjukhuset. Just nu drivs utvecklingen på av den ekonomiska krisen, men vi behöver också rusta oss för vårdens största utmaning: Inom bara sex år väntas antalet 80-åringar och äldre öka med hela 38 procent i Sverige. Samtidigt behöver vi resurser att införa nya avancerade behandlingar och säkra universitetssjukhusets kapacitet i händelse av kris eller krig. Vi måste ställa om.

 • Publicerad:
  Tillsammans gjorde vi stora framsteg inom vård, forskning och utbildning under 2023

  Årsbokslut 2023. Ett intensivt år då vi ökade antalet slutenvårdsplatser, genomförde fler operationer och kunde erbjuda mer vård jämfört med 2022 inom slutenvården och öppenvården.

 • Publicerad:
  Sahlgrenska i Agenda om sjukvårdens förutsättningar

  SVT Agenda planerar att ta upp sjukvårdens förutsättningar ikväll. Vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är med i programmet. I veckan tog vi emot ett reportageteam som bland annat träffade medarbetare och fackliga företrädare på förlossningen och i ambulanssjukvården.

 • Publicerad:
  Jag är imponerad över den förlossnings- och neonatalvård som vi bedriver

  Medarbetarna utför ett fantastiskt arbete med mycket stort engagemang för patienterna, och vi kommer att arbeta vidare för att förbättra arbetsmiljön. Jag var själv på plats i helgen för att orientera mig om läget och blev väl mottagen av medarbetare som var på plats. Jag fick också träffa föräldrar som var mycket nöjda med sin upplevelse hos oss.

 • Publicerad:
  Lyssna och arbeta tillsammans – nyckeln för utvecklingen av hälso- och sjukvården

  Vad betyder det att vara ledande? Sahlgrenska Universitetssjukhuset har som mål att bli Europas ledande universitetssjukhus, och det är viktigt att reflektera över vad ordet ledande innebär. För mig är det en viktig signal om betydelsen av att samverka med andra. Den som är ledande bjuder in, lyssnar och arbetar tillsammans. Det är en nyckel för vår utveckling av hälso- och sjukvården.

Sahlgrenskapodden med Boubou Hallberg

PODD. I augusti förra året började Boubou Hallberg som sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här har han redan hunnit sätta upp ett tydligt mål: 2032 ska Sahlgrenska vara Europas ledande universitetssjukhus.

Ledande på klinisk forskning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är landets största sjukhus. Här bedrivs forskning, utveckling, utbildning och innovation i världsklass.

Pressmeddelanden

Läs de senaste pressmeddelandena från Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

ATMP-centrum

ATMP-centrum är en central funktion vid Sahlgrenska universitetssjukhuset med en samordnande roll inom hälso- och sjukvården i samverkan med akademiska institutioner och industri.