Sjukhusdirektören direkt

Boubou Hallberg utanför Sahlgrenska sjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska bli Europas ledande universitetssjukhus 2032. På den här sidan kan du följa sjukhusdirektör Boubou Hallberg och få en inblick i arbetet med att nå dit.

Senaste blogginlägg

 • Publicerad:
  Förtroendet för Sahlgrenska Universitetssjukhuset ökar

  70 procent av de boende i Västra Götaland har ett ganska eller mycket högt förtroende för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, en signifikant ökning jämfört med förra året. Det visar en förtroendemätning genomförd av SOM-institutet vid Göteborgs universitet på uppdrag av Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

 • Publicerad:
  Sahlgrenska Life stärker den framtida sjukvården, forskningen och utvecklingen i Västra Götalandsregionen

  Om du besökt Sahlgrenska sjukhuset på sistone har du säkert märkt att det är något på gång. Vi bygger nytt, bygger om och gör plats för framtiden. En stor del av förklaringen heter Sahlgrenska Life, ett projekt för att utveckla morgondagens hälso- och sjukvård, tandvård och forskning. Onsdag den 5 juni bjöd vi på sjukhuset in beslutsfattare och intressenter till en seminariedag om hur det som just nu vänder upp och ner på miljön runtom på Sahlgrenskaområdet bidrar till framtidens sjukvård, forskning och regionala utveckling.

 • Publicerad:
  Inspirerande dagar om framtidens hälso- och sjukvård

  I Göteborg är Vitalis ett lika säkert vårtecken som Göteborgsvarvet. Även om jag i år inte deltog i Sveriges största halvmaraton så har jag deltagit desto flitigare i seminarier och workshops under den gångna veckan. Vitalis är Nordens största mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation och samlar besökare och utställare från såväl Sverige som utomlands, från både privata och offentliga aktörer.

 • Publicerad:
  Sahlgrenska Universitetssjukhuset ökar sitt internationella engagemang

  Förra veckan fick Sahlgrenska Universitetssjukhuset besök av en delegation från Uzbekistan, ett givande besök där Utrikesdepartementet var involverade och höll i kontakterna, utöver sjukvårdsfrågor diskuterade vi också viktiga ämnen som demokrati och hållbarhet. För ett par veckor sedan hade vi besök från Lettland. Det internationella intresset för Sahlgrenska Universitetssjukhuset är stort och det är alltid positivt att få visa upp vår kompetens.

 • Publicerad:
  Minst fem procent av arbetstiden ska gå till kompetensutveckling

  I veckan deltog jag i ett välbesökt panelsamtal på Vårdarenan i Stockholm. Vårdarenan är en mötesplats för diskussion och samtal kring de stora frågorna i svensk hälso- och sjukvård och samlar deltagare från politik, näringsliv, akademi och verksamhet. Temat för panelsamtalet var ”Effektivisering och ekonomi i en svidande lågkonjunktur – hur ser lösningarna ut?” Ett av mina huvudbudskap var att trots att hälso- och sjukvården befinner sig i den största ekonomiska krisen i modern tid så måste vi fortsätta att satsa på kontinuerlig kompetensutveckling.

Sahlgrenskapodden med Boubou Hallberg

PODD. I augusti förra året började Boubou Hallberg som sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här har han redan hunnit sätta upp ett tydligt mål: 2032 ska Sahlgrenska vara Europas ledande universitetssjukhus.

Ledande på klinisk forskning

Sahlgrenska Universitetssjukhuset är landets största sjukhus. Här bedrivs forskning, utveckling, utbildning och innovation i världsklass.

Pressmeddelanden

Läs de senaste pressmeddelandena från Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

ATMP-centrum

ATMP-centrum är en central funktion vid Sahlgrenska universitetssjukhuset med en samordnande roll inom hälso- och sjukvården i samverkan med akademiska institutioner och industri.