Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Miljö och hållbarhet

Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns till för våra patienter och för att säkerställa trygghet och hälsa för de boende inom Västra Götalandsregionen. Miljöarbetet är en viktig del i det förebyggande och framtida arbetet för en friskare befolkning.

Det finns en tydlig koppling mellan klimatförändring, miljöförstöring och människors hälsa. Sahlgrenska Universitetssjukhusets ambition är att se hållbarhet utifrån ett helhetsgrepp med en social, ekonomisk och ekologisk dimension. Vi eftersträvar att ta in hållbarhetsbegreppet i sjukhusets beslut, planering och dagliga verksamhet. Vi har ett nära samarbete med hälsofrämjande sjukhus och detta integreras i våra miljömål.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset bidrar till mycket positivt i samhället men vår verksamhet är energiintensiv och resurskrävande och har därför en stor miljöpåverkan. Vi arbetar aktivt med våra lokala miljöfrågor för att förbättra vår miljöprestanda och minska vår miljöpåverkan. Vi arbetar efter ett  miljöledningssystem som är uppbyggt i enlighet med ISO14001.

Vindkraftverk mot grå bakgrund

Miljömål

Våra miljömål mot Västra Götalandsregionens mål och de nationella miljömålen.

Vattenfall

Miljöpolicy

Västra Götalandsregionens miljöpolicy ligger till grund för miljöarbetet hos oss.


Senast uppdaterad: 2022-11-03 12:52