Press och omvärld

Fördjupa dig i det viktiga arbetet som pågår på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Sjukhuset finns representerat på flera sociala medier, i poddar, i press och media och på många andra platser.

Presstjänsten vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Presstjänsten hjälper dig som är journalist att hitta svar och talespersoner inom sjukhuset. Presstjänsten är bemannad alla dagar klockan 8.00 - 20.00. Men på vardagar efter klockan 16.45, samt helger, svarar vi endast på olycksförfrågningar.

Det råder sekretess kring vem som vårdas på sjukhuset, men oftast kan vi lämna ut uppgifter om kön, ungefärlig ålder och patienttillstånd vid olycksförfrågningar. Det kan även råda sekretess kring frågor som rör enskilda medarbetare.

Inom sjukhusområdet råder fotograferings- och filmningsförbud samt förbud mot ljudupptagning. Media kan få ett särskilt fototillstånd via presstjänsten. 

Kontaktuppgifter till presstjänsten
press.su@vgregion.se 
031-342 96 00

Pressmeddelanden


Sahlgrenskaliv | Ett magasin från hela universitetssjukhuset

 • Hur kan MAX IV användas för Life Science-forskning?

  Den kliniska forskningen i ALF-region Västra Götaland bedömdes ha mycket hög kvalitet enligt 2023 års utvärdering. En av få punkter för möjliga förbättringar är att det för närvarande finns för lite engagemang med ESS och MAX IV. – Det finns många tillämpningar inom Life Science med nationella laboratoriet MAX IV i Lund. Anläggningen erbjuder avancerad […]

 • Sahlgrenskapodden med Boubou Hallberg: ”Så blir vi Europas ledande universitetssjukhus”

  I detta avsnitt av Sahlgrenskadodden berättar han mer om vägen dit, om känslan när han kliver in på en neonatalavdelning och varför han kallar Göteborg för lilla Boston. LYSSNA HÄR: #51 Så blir vi Europas ledande universitetssjukhus


Sahlgrenskapodden

 • #51: Så blir vi Europas ledande universitetssjukhus

  I augusti förra året började Boubou Hallberg som sjukhusdirektör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här har han redan hunnit sätta upp ett tydligt mål: 2032 ska Sahlgrenska vara Europas ledande universitetssjukhus. I det här avsnittet berättar han mer om vägen dit, om känslan när han kliver in på en neonatalavdelning och varför han kallar Göteborg för lilla Boston.

  För dig som inte kan ta del av ljud, finns en transkribering av avsnittet här.

 • #50 Dag och natt inom rättspsykiatriska akutvården

  Rågården i nordöstra Göteborg är en del av Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här bedrivs rättspsykiatrisk vård med både akut och rehabiliterande verksamhet, men även rättspsykiatrisk öppenvård. I avsnitt 50 av Sahlgrenskapodden får vi följa med till akutenheterna och höra mer om hur det är att jobba här, både under dag- och nattetid.

  Medverkande är Hanna Solin, sjuksköterska och Marie Karlsson, nattskötare.

  För dig som inte kan ta del av ljud, finns en transkribering av avsnittet här.