Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarvikarie 2023

Varje sommar söker vi livsviktiga sommarvikarier inom alla sjukhusets verksamheter.

Att sommarjobba på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en bra start för din framtida karriär inom hälso- och sjukvården. Hos oss bedrivs forskning, utveckling och innovation i världsklass vilket gör att möjligheterna är många.

Läs mer om vilka krav för studerande vi har för respektive yrkesroll nedan.

Annonser

Du som studerar någon av utbildningarna nedan kan söka sommarjobb hos oss. Alla vikarier ska ha fyllt 18 år. Individuell bedömning sker beroende på verksamhetens krav.

För dig som är:

Undersköterskestuderande

För att vikariera som undersköterska, skötare eller barnsköterska ska du vara klar med din utbildning senast juni 2023. 

Sjuksköterskestuderande

Som sjuksköterskestuderande kan du vikariera som undersköterska, skötare eller barnsköterska om du är klar med termin 3, senast juni 2023. 

Du kan vikariera som sjuksköterskeassistent om du är klar med termin 5, senast juni 2023.

Läkarstuderande

För att vikariera som undersköterska, skötare eller barnsköterska ska du vara klar med termin 6, senast juni 2023 alternativt termin 5, senast juni 2023 på Göteborgs universitet. 

För att vikariera som medicinsk sekreterare eller kanslist vårdadministration (patientdokumentation) ska du vara klar med termin 5, senast juni 2023. 

För att vikariera som underläkare, ej leg i patientnära arbete ska du ha fullgjort minst termin 9 på läkarprogrammet, senast juni 2023.

Medicinsk sekreterarstuderande

För att vikariera som kanslist vårdadministration ska du vara klar med termin 2, senast juni 2023.

För att vikariera som medicinsk sekreterare ska du vara utbildad medicinsk sekreterare.

Psykologstuderande

För att vikariera som behandlingsassistent ska du vara klar med termin 6, senast juni 2023.

Är du utbildad socionom eller klar med termin 6, senast juni 2023, utbildad behandlingsassistent YH 400 p eller har examen från socialpsykiatrisk vård 180 hp kan du också vikariera som behandlingsassistent.

Uppfyller du inte kraven ovan?

Vi ser gärna att du som inte har nått terminskravet söker vikariat som sjukvårdsbiträde.

Jag har fått ett mejl om att jag är välkommen på intervju men det fungerar inte att boka en intervjutid, hur går jag tillväga då?

Oftast när det inte fungerar att boka en intervjutid i vårt intervjubokningssystem EsMaker beror det på att tiden redan är fullbokad. Att tiden är fullbokad ser du genom att hålla musen ovanför cirkeln du bockar i när du väljer en intervjutid. På samma vis kan du se om tiden är ledig. Ett generellt tips är att det är enklare att boka en intervjutid via datorn än mobilen. Om det är länken som inte fungerar kan det bero på att det inte går att klicka på länken direkt. Du behöver manuellt kopiera länken och klistra in den i din webbläsare. Om det fortfarande inte fungerar kan du kontakta oss via mejl: sommar.su@vgregion.se

Kommer första intervjun hållas på plats eller digitalt?

Den första intervjun hålls alltid digitalt med HR via videoverktyget Teams. Teams går att använda både via dator och mobil. Vi rekommenderar att ladda ner appen Teams om du vill ansluta via mobilen. Vill du ansluta via datorn räcker det att ansluta sig via en länk du får vid intervjuinbjudan. Blir det aktuellt med en andra intervju kommer du att få information av rekryterande chef om hur intervjun kommer att hållas.

Jag har inte fått någon inbjudan till Teams-intervju efter jag bokat en intervjutid

Om du inte fått någon inbjudan är det bra att dubbelkolla i din skräp-inkorg då vi noterat att mejl från oss tyvärr hamnar där ibland. Har du inte fått inbjudan senast en dag innan intervjun får du gärna ta kontakt med oss på sommar.su@vgregion.se så hjälper vi dig.

Jag har inte hört något efter jag fick information om jag blev godkänd på första intervjun och att min ansökan skickades vidare till avdelning/en rekryterande chef, hur lång tid brukar det ta?

Det kan ta lite olika lång tid att chef tar kontakt för en andra intervjun. Har du inte hört något inom fem dagar kontakta gärna oss via mejl: sommar.su@vgregion.se.

Får man önska vilken avdelning/sjukhus man är intresserad av att arbeta på?

Det går bra att önska en avdelning eller sjukhus man är extra intresserad av att arbeta på. Vi försöker tillgodose önskemål i den mån det går, men kan inte garantera att du får det område du önskat.

Här hittar du mer information om Sahlgrenska Universitetssjukhusets verksamheter.


Senast uppdaterad: 2023-08-16 10:20