Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rökfritt sjukhusområde

Sedan 1 mars 2014 är Sahlgrenska Universitetssjukhuset ett rökfritt sjukhusområde. Sjukhuset är därmed det första universitetssjukhuset i Sverige att erbjuda en helt rökfri miljö för alla som vistas inom området.

Beslutet innebär att rökning inte är tillåten inom områdena för Sahlgrenska sjukhuset, Östra sjukhuset, Mölndals sjukhus och Högsbo sjukhus.

Rökfritt sjukhusområde handlar om rätten till bästa möjliga hälsa för alla och en säker vårdmiljö. Sjukhusets ledning ser beslutet som en viktig hälsofrämjande insats, främst för våra patienter men också för medarbetarna och alla som vistas på våra sjukhusområden.

Tobaksfri i samband med operation

Att använda tobak i samband med operation kan medföra allvarliga komplikationer. Sedan 1 januari 2012 ska patienter som ska opereras på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vara rökfria sex till åtta veckor före och efter operation. För att hjälpa dig att sluta kommer du att erbjudas tobaksavvänjning inför operationen.

Mer information om tobak i samband med operation


Senast uppdaterad: 2018-05-31 16:18