Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föreläsningar för allmänheten

Maten och magen

– om kost, tarmbakterier och känslig mage

Kan du boosta din tarmflora? Hjälper hypnos mot IBS? Och hur funkar antiinflammatorisk kost? Det är några frågor du får svar på under denna kvällsföreläsning. Ta chansen att lära dig mer om mat och mag-tarmhälsa och ställa frågor till våra forskare!

Tisdag 27 september kl. 18.00-19.30
Trappscenen, Stadsbiblioteket Göteborg, Götaplatsen 3

Program:

Hur påverkar tarmbakterierna din hälsa?
Föreläsare: Fredrik Bäckhed, professor

Kan rätt mat hjälpa vid IBS?
Föreläsare: Magnus Simrén, överläkare och professor

Blir jag friskare av antiinflammatorisk kost?
Föreläsare: Helen Lindqvist, docent

Fråga forskarna
Gemensam frågestund (cirka 19:15)

Eventet teckenspråkstolkas. Fri entré. Antalet platser är begränsat så kom gärna i god tid. Vi bjuder på frukt. Ta chansen - lyssna till våra specialister och bli motiverad till en mer hälsosam livsstil.

Plansch A3 - Maten och magen

Arrangeras i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Institutionen för medicin vid Göteborgs universitet och Stadsbiblioteket Göteborg.

Nästa pandemi

- Hur kan vi rusta oss med hälsosamma levnadsvanor?

Tisdag 4 oktober klockan 18.00-19.30
Trappscenen, Stadsbiblioteket Göteborg, Götaplatsen 3

Program:

Finns det mat som stärker immunförsvaret?
Föreläsare: Ingrid Larsson, klinisk näringsfysiolog, docent

Bra levnadsvanor - en extra vaccinationsdos för nästa pandemi?
Föreläsare: Mats Börjesson, överläkare, professor i idrottsfysiologi

Hållbar motivation och livsstilsförändring
Föreläsare: Magnus Lindwall, professor i idrottsvetenskap, inriktning idrotts- och hälsopsykologi, docent

Inbjudan - Nästa pandemi

Eventet teckenspråkstolkas. Fri entré. Antalet platser är begränsat så kom gärna i god tid. Vi bjuder på frukt.

Arrangeras i samarbete med Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Svensk Förening för Näringslära Väst och Stadsbiblioteket Göteborg.


Senast uppdaterad: 2022-06-22 13:25