E-tjänster

E-tjänster gör att du kan uträtta olika ärenden via dator, mobil eller läsplatta på ett säkert sätt. Här kan du läsa mer om de olika e-tjänsterna.

Inom sjukhuset finns idag flera olika e-tjänster du som patient kan använda. Digitala vårdmöten, webbtidbokning och 1177 är några av dem.

Logga in i 1177.se

Genom att logga in i 1177.se kan du se personlig vårdinformation och kontakta vården på ett säkert sätt. Du får också en möjlighet att vara delaktig i din egen vård och på ett smidigt sätt bland annat förnya recept och begära intyg.

De flesta mottagningar på Sahlgrenska Universitetssjukhuset är anslutna till 1177, men utbudet kan variera beroende på mottagning. 

Läs mer om att logga in i 1177.se

Aktivera aviseringar och godkänn digitala utskick

Det är viktigt att du aktiverar aviseringar så att du får ett sms eller e-post när mottagningen skickar ett svar eller ett meddelande till dig på 1177.se.

Godkänn aviseringar och välj att få din information digitalt i första hand


Digitala vårdmöten

Ett digitalt vårdmöte fungerar precis som ett vanligt besök, med skillnaden att du som patient inte behöver åka till mottagningen för att träffa din vårdgivare, utan kan göra det via ett videosamtal på din mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Läs mer om digitala vårdmöten


Stöd och behandling

I Stöd och behandling kan du tilldelas digitala stöd- eller behandlingsprogram som din vårdgivare tycker är relevanta för just dig.

Det kan till exempel handla om olika stödinsatser, patientutbildning, behandlingsuppföljning, aktivitetsregistrering, eller behandlingar – exempelvis KBT via nätet. Innehållet kan bestå av bland annat text, bild, film, ljud och formulär.

Vårdgivaren startar upp innehållet för dig, du loggar in säkert med e-legitimation via 1177.se och kan ta del av innehållet, antingen på din dator, på en surfplatta eller i din mobiltelefon.

Läs mer om Stöd och behandling på 1177.se


Checka in till ditt besök

När du kommer till sjukhuset ska du anmäla ditt besök. Det gör du enklast genom att checka in på din telefon. För att checka in i via telefonen behöver du mobilt BankID eller en fyrsiffrig kod. Koden står i kallelsen som skickades hem till dig.

Checka in till ditt besök - så gör du


Hjälp med digitala vårdtjänster i Sahlgrenska sjukhusets huvudentré

I huvudentrén till Sahlgrenska sjukhuset kan du få hjälp och stöd i hur du checkar in till ditt vårdbesök, hur du kan använda dig av 1177:s e-tjänster och hur du kommer i gång med digitala vårdmöten.

Informationsdisken bemannas vardagar måndag - torsdag 08:00 - 15:00. Sommarstängt v25-33.