Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

Information till dig som ska besöka sjukhuset eller någon av sjukhusets lokaler

 

Egen vårdbegäran (remiss)

Egen vårdbegäran, även kallad egenremiss eller egenanmälan, innebär att man själv skriver till en speciell vårdgivare för att söka vård.

En del mottagningar har förtryckta blanketter för detta. Andra tar emot egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster (tidigare Mina vårdkontakter). Egen vårdbegäran går inte att använda vid undersökningar som till exempel röntgen och laboratorieprover. Vid sådan vård måste du ha en remiss från läkare.

För att få veta hur en mottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset tar emot egen vårdbegäran kan du läsa presentationen av mottagningen här på webbplatsen. Använd sökfunktionen eller bläddra fram mottagningen i listan Avdelningar och mottagningar.

Bedöms på samma sätt

Din egen vårdbegäran bedöms på samma sätt som en remiss från en läkare. Det är den mottagande enheten som avgör vilken vård du ska få och på vilken nivå. Det betyder att du kan hänvisas till din vårdcentral eller till egenvård. Alla mottagningar har skyldighet att bedöma egenremisser.

Två sätt att göra en egen vårdbegäran

Du kan göra en egen vårdbegäran på två olika sätt – digitalt via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller genom att skicka in en pappersblankett.

Egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster

Så här gör du för att skicka egen vårdbegäran genom 1177 Vårdguidens e-tjänster:

  • Logga in.
  • Välj den mottagning dit du vill skicka din vårdbegäran, välj sedan ärendet "Egenremiss".
  • Fyll i formuläret och klicka på skicka så kommer det direkt till den mottagning du har valt.

OBS! I dagsläget erbjuder inte alla mottagningar möjligheten att skicka egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Hittar du inte alternativet i e-tjänsten kan du använda en förtryckt pappersblankett i stället.

Blanketter för egen vårdbegäran

Så här får du tag på en pappersblankett för egen vårdbegäran:

  • Skriv ut en av blanketterna som du hittar i rullistan här nedan.
  • Ring en vårdinrättning och få en blankett hemskickad.
  • Hämta en blankett för egen vårdbegäran på närmaste vårdinrättning.

Fyll i blanketten och skicka den med posten till respektive mottagning. Eftersom en egen vårdbegäran innehåller patientuppgifter om dig är det inte tillräckligt säkert att skicka den med e-post.

Kontaktuppgifter till våra mottagningar


Senast uppdaterad: 2021-10-22 15:18