Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Planerar du att besöka Sahlgrenska Universitetssjukhuset?

Om du har en avtalad tid och har symtom på luftvägsinfektion eller feber kontakta snarast avdelningen/mottagningen direkt eller via växel på 031-342 10 00. 

För närstående råder besöksförbud på samtliga mottagningar och vårdavdelningar endast med undantag för vårdnadshavare och ledsagare. Detta förutsatt att medföljaren inte har luftvägssymtom eller feber.

Läs mer här

Synpunkter på vården

Ibland händer det att allt inte fungerar som det ska. Dina upplevelser i vården, som patient eller närstående, är viktig information för oss i vårt förbättringsarbete. Synpunkter och klagomål på vården ska hanteras utan dröjsmål och du som patient eller närstående ska alltid få återkoppling.

Synpunkter på vården ska hanteras i berörd verksamhet. Kontaktuppgifter hittar du här Avdelningar och mottagningar. Du kan också ringa via telefonväxeln 031-342 10 00.

Om du vill skicka in dina synpunkter skriftligt till  får du gärna använda dig av vår blankett för synpunkter på vården och skicka den till: 

Sahlgrenska Universitetsjukhuset
Namn på avdelning/mottagning 
413 45 GÖTEBORG

Andra instanser att vända sig till

Vill du prata med någon utanför sjukhuset kan du vända dig till Patientnämnden som är en opartisk instans mellan patient och vårdgivare.

Om du upplever att någon har drabbats av eller har riskerat att råka ut för en vårdskada, kan du kontakta IVO och lämna ett tips om detta eller anmäla ett klagomål.


Senast uppdaterad: 2020-09-18 12:22