Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Neuroendokrina tumörer i buken och avancerade binjuretumörer

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har lång erfarenhet av vårdområdena neuroendokrina tumörer i buken och avancerade binjuretumörer, och bedriver viss vård inom området som nationell högspecialiserad vård.

Som patient möts du av ett multiprofessionellt team sammansatt utifrån ditt behov och du tilldelas en egen kontaktsköterska. Din utredning kommer tas upp vid en konferens med specialistläkare från endokrinkirurgi, endokrinologi, onkologi, patologi, radiologi, nuklearmedicin samt koordinator och kontaktsjuksköterska med många års erfarenhet av patientgruppen.

I teamet finns även subspecialiserade endokrinkirurger med många års erfarenhet av tillstånden, neuroendokrint inriktade specialistläkare, fysioterapeut, dietist och psykosocialt stöd. Efter behandlingen erbjuds du vid behov hjälp av sjukhusets cancerrehabiliteringsteam med läkare och specialutbildade sjuksköterskor, som tillsammans med din hemklinik kan lägga upp en rehabiliteringsplan.

Forskning och samverkan

Sahlgrenska Universitetssjukhuset samverkar idag med andra vårdgivare i landet inom området, bland annat genom planeringsgruppen för endokrina buktumörer. Vi erbjuder även specialisttjänstgöring för kollegor verksamma vid andra enheter i landet.

Neuroendokrina tumörer och binjuretumörer är ett aktivt och expanderande forskningsområde i Västra Götalandsregionen. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver forskning och utveckling inom området och redovisar resultat på nationella och internationella konferenser. Forskningen utgår från Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet i anknytning till sjukhuset och forskargrupperna har nära kontakt med den kliniska verksamheten.

Kontaktuppgifter till Kirurgimottagning Sahlgrenska 

Senast uppdaterad: 2023-05-17 13:13